Promocija časopisa Život umjetnosti

Objavljeno: 30.06.2009.

Pridružite nam se na promociji u srijedu, 1. srpnja 2009., u 20.00 sati, u salonu namještaja i unutarnjeg uređenja Intera, Ilica 168A. O novom broju govoriti će Maroje Mrduljaš i Koraljka Vlajo – gosti-urednici, Sandra Križić Roban, glavna i odgovorna urednica, te Irena Gessner koja će predstaviti projekt – istraživanje o percepciji Života umjetnosti među kritičarima, umjetnicima i kustosima (autorica Lare Badurine, kiparice i docentice na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, i Ksenije Orelj, kustosice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke).Novi Život umjetnosti (broj 84) posvećen je dizajnu i primijenjenim umjetnostima. U prilozima Ivane Fabrio, Koraljke Vlajo, Maše Štrbac, Nikoline Vrekalo, Zrinke Kuić, Ivice Buljana i Nenada Robana, razgovorima koji je Maroje Mrduljaš vodio s UMAS-ovcima Lerotićem, Mitrovićem i Marsom, i akterima tipografskih zbivanja Đurekom, Bralićem i Serdarevićem - razmatramo tranzicijske i posttranzicijske okolnosti koje su utjecale na zbivanja s područja dizajna i primijenjenih umjetnosti.

U procjepu između komercijalizacije, estetizacije, konceptualizacije i kulture kao takve, donosimo nekoliko novih zanimljivih razmišljanja o temama koje svakodnevno utječu na naš vizualni okoliš:
„...ovaj broj Života umjetnosti posvetili smo raspoznavanju raznih inicijativa i praksi koje svoje metodološke i konceptualne temelje izvode iz vrlo heterogenih polazišta, od primijenjenih umjetnosti, koje se možda i previše olako diskreditiraju kao arhaične, do najsuvremenijih tendencija vezanih uz dizajn interakcija i novih socijalnih mreža stvorenih na internetu. Namjera uredništva nije pružanje odgovora na problem marginalizacije i određene samodovoljnosti dizajna u Hrvatskoj, nego ocrtavanje kontura istraživačkih, teorijsko-edukacijskih ili oblikovateljskih praksi koje nisu opterećene niti tradicionalističim niti suvremenim dogmatizmima i isključivostima, nego otvaraju nove horizonte ili daju svoj vrijedan doprinos na područjima koja su dizajnu komplementarna,“ iz uvodnika Maroja Mrduljaša

Časopis Život umjetnosti moći će se kupiti po promotivnoj cijeni.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook