Natječaj za slogan i dizajn vizualnog identiteta turističke destinacije Kvarner

Objavljeno: 06.07.2009.

Turistička zajednica Kvarnera će raspisati, a Hrvatsko dizajnersko društvo će provoditi javno-pozivni NATJEČAJ ZA SLOGAN I DIZAJN VIZUALNOG IDENTITETA TURISTIČKE DESTINACIJE KVARNER. Početak natječaja bit će objavljen 6.7.2009. s potpunom natječajnom dokumentacijom na www.kvarner.hr, www.dizajn.hr, te u javnim glasilima.Pozivamo vas na prijavu u konkurenciju za pozvane autore / timove

Na osnovi tražene dokumentacije, a na temelju priloženih referenci, Ocjenjivački sud će pozvati do pet autora / timova kojima će biti nadoknađen trošak za rad na natječajnim rješenjima.

Svi ostali autori / timovi pozvani su ravnopravno sudjelovati u Natječaju, koji će početi 6.7.2009.
Svi autori / timovi bit će u prvom krugu žiriranja anonimni pred Ocjenjivačkim sudom Natječaja, bez obzira na to jesu li odabrani kao pozvani timovi ili prijavljeni kao natjecatelji nakon javnog raspisa Natječaja.
Svi autori / timovi ravnopravno će se natjecati za nagrade.

Za prijavu u konkurenciju za pozvane autore / timove, potrebno je poslati svoje reference i opis radnog tima te portfolio od najviše pet relevantnih radova.

Prijavu pošaljite do 10.6.2009. na adresu natjecaji@dizajn.hr, s naslovom 'Kvarner - izbor pozvanih'. U sadržaju elektronske pošte navedite ime, adresu i telefonski broj autora, odnosno predstavnika kreativnog tima koji želi sudjelovati u Natječaju. Radove treba pripremiti u jednom pdf dokumentu, ne većem od 2,5 MB. Radovi koji neće biti pripremljeni na traženi način, neće se uzeti u obzir prilikom izbora.

Tijek natječaja

Ocjenjivački će sud do 23.6.2009. izabrati 3 do 5 kreativnih timova koji će za rad na idejnim rješenjima dobiti naknadu u iznosu od 10.000 kn neto te naknadu puta i boravka na usmenom brifingu 15.7.2009. na mjestu koje će biti pravodobno najavljeno.

Datum početka natječaja je 6.7.2009., kada će na internetskim stranicama Turističke zajednice Kvarner, www.kvarner.hr, i stranicama HDD-a, www.dizajn.hr, te u javnim glasilima biti objavljena potpuna natječajna dokumentacija (Opći uvjeti Natječaja, Prijavnica, Projektni zadatak Natječaja i dodatni dokumenti uz Projektni zadatak Natječaja – Projektni zadatak TZ Kvarnera izrađen na temelju Strateškog marketinškog plana turizma Kvarnera 2008.-2015.).

Usmeni će se brifing održati 15.7.2009. na mjestu koje će biti pravodobno najavljeno. Nakon usmenog brifinga autori / timovi pristupaju izradi rješenja.

Rok za predaju natječajnih radova je 9.9.2009. Ocjenjivački će sud pozvati autore / timove koji će prezentirati idejna rješenja pred Ocjenjivačkim sudom 23.9.2009.

Ocjenjivački sud završit će s radom do 30.9.2009. Rezultati natječaja bit će objavljeni i dostavljeni svim natjecateljima elektronskom poštom, najkasnije osam dana od završetka rada Ocjenjivačkog suda. Imena nagrađenih autora / članova kreativnih timova bit će objavljena na internetskim stranicama HDD-a, www.dizajn.hr, i stranicama Turističke zajednice Kvarner, www.kvarner.hr.

Nagrade

Dodjeljuje se 6 novčanih nagrada. Ukupni fond nagrada iznosi 88.000,00 kn neto, a raspodijeljen je na sljedeći način:

Vizualni identitet
1. nagrada 45.000,00 kn
2. nagrada 18.000,00 kn
3. nagrada 9.000,00 kn

Slogan
1. nagrada 10.000,00 kn
2. nagrada 4.000,00 kn
3. nagrada 2.000,00 kn

Ocjenjivački sud

Ocjenjivački sud čini 9 članova, a sastavljen je od pet članova koje je izabralo Hrvatsko dizajnersko društvo i četiri člana koja je izabrala Turistička zajednica Kvarnera:

1. Stipe Brčić, grafički dizajner (Studio Norma), predavač na Studiju dizajna, HDD
2. Vanja Cuculić, grafički dizajner (Studio Cuculić), HDD
3. Maroje Mrduljaš, arhitekt, kritičar arhitekture i dizajna, HDD
4. Ira Payer, grafička dizajnerica, HDD
5. Siniša Waldinger, copywriter, kreativni direktor BBDO
6. prof. dr. sc. Vidoje Vujić, Poglavarstvo Primorsko-goranske županije
7. mr. sc. Gordana Medved, direktorica TZ Kvarnera
8. mr. sc. Neda Telišman Košuta, voditeljica projekta SMPT Kvarnera
9. Nedjeljko Pinezić, Ekspertna skupina SMPT Kvarnera

Postavljanje pitanja

Zainteresirani autori i timovi mogu postavljati pitanja isključivo putem elektronske pošte na adresu natjecaji@dizajn.hr.

O temi i cilju natječaja

Turistička zajednica Kvarnera raspisat će javno-pozivni Natječaj u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom, kako bi osigurala profesionalni kriterij u izboru kvalitetnog, visokokomunikativnog slogana i stručno projektiranog sustava vizualnog identiteta turističke destinacije Kvarner.

Raspisivač želi dojmljiv i privlačan vizualni identitet koji će u primjeni jasno razlikovati Kvarner od drugih turističkih regija, značajno pridonijeti promocijskim aktivnostima i osnaživanju imidža regije, odnosno postaviti temelj za izgradnju prepoznatljivog destinacijskog brenda na turističkom tržištu. Slogan u sprezi s vizualnim identitetom Kvarnera treba privući pažnju budućeg posjetitelja i djelovati na njegovo shvaćanje Kvarnera kao poželjnog odredišta. Istodobno, treba mu olakšati razumijevanje smještaja i očekivanog sadržaja ponude regije.

Prilikom osmišljavanja rješenja treba imati na umu njegovu usmjerenost na turističke ciljne skupine, kao i unutarnje ujedinjavajuće djelovanje na turistički sektor Kvarnera.
Prilikom vrednovanja rješenja, Ocjenjivački sud dat će prednost jasno strukturiranim, profesionalno artikuliranim rješenjima izrađenim na temelju razumijevanja natječajnih podloga i samostalnog istraživanja i promišljanja teme Natječaja.

Potpuna natječajna dokumentacija bit će na raspolaganju svim natjecateljima od datuma javnog raspisa Natječaja, 6.7.2009., a uključivat će sljedeće dokumente u digitalnom obliku:

Obvezujuća dokumentacija:
1. Opći uvjeti Natječaja
2. Prijavnica
3. Projektni zadatak Natječaja

Dodatni dokumenti uz projektni zadatak:
4. Projektni zadatak TZ Kvarnera izrađen na temelju Strateškog marketinškog plana turizma Kvarnera 2008.-2015.

Informativni dodatak natječajnoj dokumentaciji:
Sastav Ocjenjivačkog suda

Napomena
S obzirom na to da sudjelovanjem u Natječaju natjecatelji pristaju na ‘Opće uvjete’ Natječaja, ako se prije odluke o kandidiranju u pozivni dio Natječaja želite upoznati s detaljima natječajne procedure, možete zatražiti radnu verziju ‘Općih uvjeta’ putem elektronske pošte na adresi natjecaji@dizajn.hr.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook