Mala radionica produkt dizajna

Objavljeno: 01.06.2009.

U prostorijama Hrvatskog dizajnerskog društva u Boškovićevoj ulici održana je prva Dizajnerska početnica, a vodila ju je produkt dizajnerica Ksenija Jurinec. Nakon 'Male radionice produkt dizajna' HDD planira radionicu grafičkog dizajna, web dizajna i modnog dizajna. 

'Dizajnerska početica' je edukativni projekt Hrvatskog dizajnerskog društva namijenjen djeci viših razreda osnovne škole. U svojem se prvom izdanju bavio temom spajalice za papire kao primjerom za praktično upoznavanje s dizajnom i dizajnerskim procesom.
Radionica se je sastojala od teorijskog i praktičnog dijela u sklopu kojeg se je polaznike poučavalo o osnovama dizajna na pojedinačnim primjerima proizvoda.
Produkt dizajnerica Ksenija Jurinec približila je djeci činjenicu da smo okruženi dizajnom, ali često se i ne pitamo što uvjetuje oblik i izbor materijala predmeta koje koristimo. ”U procesu dizajniranja puno se pažnje posvećuje upravo obliku  i funkciji predmeta. Djeca su u radionici imala priliku ući u svijet dizajna na zabavan, interaktivan, kritički i kreativan način. Nakon uvodne dizajnerske gimnastike, imala su priliku u praktičnom dijelu radionice upoznati se s dizajnom kroz igru i razgovor te sami oblikovati predmete od žice.” – rekla je Ksenija Jurinec. 

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook