Studij dizajna na Mikser Design Expo 2009

Objavljeno: 25.05.2009.

U nedjelju, 24. svibnja, za vrijeme trajanja Belgrade Design Week-a otvorila se izložba Mikser Design Expo na kojoj sudjeluje i zagrebački Studij dizajna. Izložba ostaje otvorena do 29. svibnja, a održava se u silosima Žitomlina u Beogradskoj luci (Dunavski kej 46).

Autorica: Kristina Lugonja; Foto: Kristina Lenard

Autorica: Kristina Lugonja; Foto: Kristina Lenard

Autorica: Katarina Perić; Foto: Kristina Lenard

Autorica: Katarina Perić; Foto: Kristina Lenard

Autor: Hrvoje Boljar

Autor: Hrvoje Boljar

Autorica: Dragana Ileš

Autorica: Dragana Ileš

Autorica: Ivana Vulić

Autorica: Ivana Vulić

Autor: Marko Pavlović

Autor: Marko Pavlović

Mikser Design Expo je nova manifestacija koja popunjava nedostatak sadržaja postojećih srpskih sajmova za prezentaciju domaće i regionalne kreativne industrije i poslovanja tvrtki, institucija, studija ili pojedinaca kojima dizajn i kreativnost predstavljaju neke od vitalnih alata poslovanja.

Mikser Design Expo je multi-disciplinarna izložbena manifestacija za autore i proizvođače iz područja suvremenog dizajna, arhitekture, interijera, dizajna namještaja, rasvjete, ambalaže, nakita, dekora, multimedije, grafičkog dizajna, izdavaštva iz oblasti dizajna, arhitekture i vizualnih komunikacija. Manifestacija predstavlja izložbeni prostor i platformu za prezentacije proizvoda i materijala domaćih i stranih proizvođača, kao i projekata tvrtki koje uključuju različite vidove društvene odgovornosti.

Pored sudjelovanja komercijalnih izlagača, Mikser Design Expo omogućio je predstavljanje radova relevantnih srpskih autora iz područja dizajna, komunikacija i suvremene primijenjene umjetnosti, kao i izložbe eksperimentalnih prototipova mladih autora kao što su Ghost project, nova dizajn platforma Young Serbian Designers i obrazovna talent zona posvećena prezentaciji škola i fakulteta iz područja dizajna iz zemlje i regije.

U sklopu Talent Zone studentske radove izložile su brojne lokalne i regionalne škole i fakulteti među kojima, na poziv organizatora, sudjeluje i Akademija primijenjenih umjetnosti iz Rijeke i Studij dizajna iz Zagreba.

Studij dizajna predstavlja recentnu produkciju studentskih radova iz područja industrijskog dizajna, grafičkog dizajna, ambalaže i tipografije. Izložbeni prostor zamišljen je u kontekstu stanovanja, podržan predmetima svakodnevne upotrebe poput pribora za jelo, tanjura, ambalaže prehrambenih proizvoda, stolica, kućanskih aparata, igračaka, knjiga i časopisa.

Na Speaker's corneru, zajedničkoj prezentaciji svih fakulteta, koja će se održati 28. svibnja u 17h, Studij dizajna predstavit će svoj program. Ovaj vid nastupa doprinijet će međusobnom upoznavanju i suradnji kao i informiranju šire javnosti o aktivnostima institucija, s ciljem stvaranja jake regionalne kreativne scene.

Ovom manifestacijom Studij dizajna zaokružio je uspješan mjesec prezentacija i nagrada na regionalnim događanjima s područja dizajna, od Poster Festivala u Ljubljani, Magdalene u Mariboru do Belgrade Design Week-a.

Više informacija o događaju:
Zlatko Kapetanović, voditelj Studija dizajna
zlatko.kapetanovic@zg.t-com.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook