Zašto štititi industrijski dizajn?

Objavljeno: 08.05.2009.

Centar za dizajn u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo organizira predavanje o zaštiti industrijskog dizajna: Zašto štititi industrijski dizajn? Predavanje će se održati u četvrtak, 14. svibnja 2009. godine, od 12 do 14 sati, u Centru za dizajn HGK, Draškovićeva 45, Zagreb.

Predavanje će održati Andrea Kordić, dipl. dizajner, stručnjak za područje zaštite industrijskog dizajna pri DZIV, ujedno i stalni sudski vještak za dizajn i interijere, te Tajana Tomić, mr. autorskog prava, Načelnica Odjela za autorsko i srodna prava DZIV.

Ovim će predavanjem biti objašnjene razlike u opsegu i mogućnostima zaštite industrijskog dizajna: autorskim pravom, registracijom industrijskog dizajna te drugim oblicima zaštite industrijskog vlasništva.

Zaštita industrijskog dizajna, dizajnerima i tvrtkama uključenima u dizajn i stvaranje proizvoda, osim mogućnosti sprječavanja neovlaštenog korištenja njihova dizajna, daje i mogućnost povrata sredstava uloženih u razvoj dizajna te poticaj za daljnja ulaganja.

Predavanje je organizirano u vrijeme održavanja Izložbe u Centru za dizajn: Kreativnost i inovativnost.

Centar za dizajn
Hrvatska gospodarska komora
Draskovićeva 45, Zagreb
tel. 01/4606 760
www.hgk.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook