Poziv na predlaganje izložbenih projekata za program HDD galerije

Objavljeno: 16.06.2009.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva na predlaganje izložbenih projekata za program HDD galerije u 2010. godini. Rok za dostavu prijava produljuje se do 26. lipnja 2009. godine.I. O HDD-u

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) je nevladino, nestranačko, neprofitno i dobrovoljno strukovno udruženje koje potiče afirmaciju pojma, značenja i vrijednosti dizajna u Hrvatskoj. Djelujući na uspostavi pravila struke dizajna kao na društveno i tržišno relevantne, u dizajnera potiče profesionalnu odgovornost i stalnu edukaciju te kreativno i inovativno razmišljanje u praksi. U tu svrhu HDD organizira izložbe, predavanja i razvojne projekte te potiče stručno vrednovanje djela dizajna.

II. Svrha natječaja

Od interesa za HDD smatrat će se projekti koji:
• stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu dizajnersku praksu visoke razine
• istražuju/reafirmaju djela domaćih dizajnera iz proteklih razdoblja
• koristeći se metodama dizajna kritički reagiraju na društvene pojave/situacije/probleme
• afirmiraju ključne vrijednosti dizajna te njegovu poziciju u široj javnosti.
Pri selekciji, prednost će imati promišljeni, ekonomični (niskobudžetni) projekti.

III. Pravo sudjelovanja

Pravo podnošenja prijedloga na ovaj Poziv imaju pravne i fizičke osobe - dizajneri/ce i ostali autori/ce koji djeluju u praksi ili u teoriji u području dizajna i srodnim područjima.
Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju s više prijedloga.

IV. Sadržaj natječajnog prijedloga

Prijedlozi za izložbenu djelatnost HDD galerije podnose se na zasebnoj Prijavnici (za svaki prijedlog posebna prijavnica) koja se preuzima na www.dizajn.hr.
Natječajni prijedlog treba sadržavati: naziv projekta, detaljan opis projekta, istaknute ciljeve, kako se izložbom postižu postavljeni ciljevi, korisničke grupe, detaljan troškovnik i podatke o predlagatelju (opširan životopis).

Tlocrt HDD galerije može se preuzeti online na www.dizajn.hr.

V. Selekcija radova

Pristigle prijedloge odabrat će Galerijski savjet HDD-a na temelju čega će prihvaćeni prijedlozi biti uvršteni u prijedlog programa HDD-a za financiranje u 2010. godini od strane Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.
Galerijski savjet HDD-a čine: Zlatko Kapetanović, Maroje Mrduljaš, Sunčica Ostoić, Mirko Petrić, Željko Serdarević, Slaven Tolj i Nevena Tudor Perković.

VI. Rokovi

Prijave se primaju do 15. lipnja 2009. godine putem e-mail adrese hdd@dizajn.hr.

VII. Postavljanje pitanja

Predlagatelji imaju pravo postavljati pitanja vezana za temu ovog poziva elektronskom poštom na adresu hdd@dizajn.hr ili telefonski na broj 01/4846 874.

Hrvatsko dizajnersko društvo
Boškovićeva 18, Zagreb
www.dizajn.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook