Beogradski tjedan dizajna 2009

Objavljeno: 30.04.2009.

U Beogradu će se od 25. do 30. svibnja 2009. godine održati Belgrade Design Week 2009 u zgradi bivše robne kuće Kluz u Masarikovoj ulici, u prostoru od pet nivoa i 5000 četvornih metara. Međunarodni festival kreativne industrije i suvremenog poslovanja, pretvorit će Beograd u aktivnu platformu za razvoj novih kreativnih ideja u zemlji i regiji, te predstavljanje svjetske i lokalne dizajnerske scene. Na konferenciji Belgrade Design Week 2009 sudjelovat će Jurgen Mayer, Wolf D. Prix, Ben Van Berkel, Mario Nannu, Tony Chambers, urednik časopisa Wallpaper, Branko Lukić iz Nonobjecta i mnogi drugi.

Najuzbudljivija konferencija kreativne industrije, u sklopu Belgrade Design Week 2009, održat će se u razdoblju od 28. do 30. svibnja. Tema ovogodišnje konferencije je Speed2 (Brzina2). Kao svjedoke stalnoga tehnološkog napretka, nova era komunikacija, dostupnost i razmjena informacija inspirira nas i uzrokuje promjene u svakome segmentu našeg života. Konferencija Speed2 istraživat će utjecaj i posljedice tih promjena u sferi oglašavanja, brendinga, dizajna, komunikacija, arhitekture, psihologije, sociologije i masovnih medija.

Svojevrstan pregled srpske i regionalne kreativnosti, prateći program Beograd2, putem izložaba, radionica, predavanja na desetinama lokacija širom grada četvrtu godinu za redom pretvorit će Beograd u inspirativno mjesto za predstavljanje najnovijih trendova na polju dizajna, arhitekture, brendinga i komunikacija.

Belgrade Design Week 2009 bit će obogaćen novim programskim sadržajem – dizajnParkom. Po uzoru na Milano, Frankfurt, Istanbul i manifestacije Zona Tortona, Stylepark i Tent, a sada na neki način i na Golden Drum ili Cannes Lions, Belgrade Design Week vam predstavlja dizajnPark 09 kao kombinaciju svjetskog dizajna i sajma kreativnih industrija. Na središnjoj lokaciji u gradu, u prostoru od 5000 četvornih metara robne kuće Kluz u Masarikovoj ulici, dizajnPark će prvi put u Srbiji, pod jednim krovom, okupiti cjelokupnu kreativnu industriju i sve sudionike na tržištu s dizajnom kao ključnom karakteristikom djelovanja. Ovo će biti jedan od najzanimljivijih sadržaja ovogodišnjega Beogradskog tjedna dizajna i ključno mjesto spajanja biznisa i kreativne industrije u Srbiji i regiji. Kao inspirativan pregled suvremenog dizajna, dizajnPark će okupiti izlagače iz redova lokalnih i međunarodnih dizajnera, uvoznika, distributera i proizvođača dizajniranog namještaja, predmeta za kuću i dizajniranih predmeta uopće.

Predsjedatelj festivala, Jovan Jelovac, istaknuo je da je dizajnPark izuzetna prilika da se agencije, dizajnerski, urbanistički i brending studiji, fotografi, animatori, produkcijske kuće, event kreatori, fakulteti i mediji predstave vlastitim tematskim prezentacijama. U sklopu istog prostora bit će organizirane atraktivne izložbe, projekcije filmova, kreativne radionica i okrugli stolovi.

Izvršna direktorica Belgrade Design Weeka, Mirjana Divac, naglasila je da Belgrade Design Week poseban značaj pridaje talentZoni, segmentu u sklopu dizajnParka namijenjenom mladim talentima. “To će biti prostor u kojem će određenom broju talentiranih, a neafirmiranih dizajnera biti omogućeno da predstave sebe i svoje radove te na taj način privuku pozornost potencijalnih poslodavaca. Ovaj program je pokrenut s ciljem da se mladim ljudima pruži mogućnost za zapošljavanje i napredak u karijeri te da se na taj način smanji dalji odliv talentiranih ljudi iz Srbije“, izjavila je Mirjana Divac.

Podaci o registraciji i kotizacijama

Cijena kotizacije do 7. svibnja 2009. iznosi 100 eura, a nakon tog termina plaća se puni iznos od 150 eura. Popust od 10% na kotizaciju mogu ostvariti članovi HDD-a prijavom na hdd@dizajn.hr.

Registracija za festival obavlja se putem internet stranice www.belgradedesignweek.com.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook