Igor Carli u finalu AIGA Aspen Design Challenge

Objavljeno: 14.04.2009.

Rad Igora Carlija “Čuvajmo Jadro”, predstavljen na Izložbi hrvatskog dizajna 0708 u kategoriji studentskog koncepta, odabran je u finale svjetskog studentskog natjecanja na temu očuvanja vodnih resursa AIGA Aspen Design Challenge — Designing Water’s Future.

U finale je odabrano sedam najboljih radova, izabranih između više od 450 radova koje su prijavili studenti sa 115 sveučilišta iz 27 zemalja. Igor Carli je u Aspen pozvan kako bi zajedno s ostalim finalistima radio na mogućnosti izvedbe odabranog rada u cilju primjene dizajnerskog promišljanja u raspravi o globalnim problemima na lokalnoj razini.

Carlijev rad do sada je već nagrađen na Festivalu kreativnih komunikacija Magdalena u Mariboru, a bio je i među nagrađenim projektima splitskog Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija na upravo završenom 43. zagrebačkom salonu / primijenjene umjetnosti i dizajn u organizaciji ULUPUH-a. Rad Čuvajmo Jadro nastao je na radionici u okviru prošlogodišnjeg Festivala znanosti, u sklopu interdisciplinarnih aktivnosti kolegija Održivi dizajn koji promovira društveno odgovorno djelovanje dizajnera i dizajnerica. Riječ je o kompletu čaša namijenjenih ugostiteljskim objektima Splitsko-dalmatinske županije koji prenosi poruku o ugroženosti i potrebi očuvanja postojećih izvora pitke vode.

Radovi finalista bit će publicirani u knjižici koja će se dijeliti sudionicima Konferencije o klimatskim promjenama Ujedinjenih naroda u Kopenhagenu, u prosincu ove godine.

Više o natječaju ovdje.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook