Svjetska priznanja za inovaciju INFRAREDESIGN

Objavljeno: 08.04.2009.

Domaća inovacija INFRAREDESIGN osvojila je dvije zlatne medalje istoga dana, u isto vrijeme — jednu na izložbi u Ženevi, a drugu u Moskvi.

Na 37. međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda, koja se održavala u Ženevi u razdoblju 1.-5. travnja, inovacija INFRAREDESIGN autora dr.sc. Ivane Žiljak, dr.sc. Klaudia Papa i dr.sc. Jane Žiljak Vujić osvojila je Zlatnu medalju i posebno priznanje Ocjenjivačkog suda te Veliku nagradu Grada Ženeve. Ukupno je dodijeljena 51 nagrada. Autori su na izložbi nastupili s Udrugom inovatora Hrvatske na inicijativu Dizajn centra Hrvatske gospodarske komore.

Na 12. međunarodnoj izložbi industrijskog vlasništva “Arhimed”, koja se od 31. ožujka do 3. travnja održavala u Moskvi, inovaciji INFRAREDESIGN dodijeljena je Zlatna medalja. Autori inovacije nastupili su u Moskvi s Hrvatskim savezom inovatora i Savezom inovatora Zagreba. Hrvatski inovatori osvojili su na ovoj izložbi pet zlatnih, šest srebrnih medalja i četiri diplome Ruspatenta, te pet medalja Laureat Arhimeda i 14 posebnih nagrada.

Inovacija INFRAREDESIGN je već osvojila Zlatnu medalju i nagradu za najboljeg domaćeg izlagača na 33. hrvatskom salonu inovacija INOVA 2008. U ožujku 2009. predstavljena je i na izložbi u Centru za dizajn HGK te na godišnjoj skupštini Hrvatske akademije tehničkih znanosti.

Opis inovacije: Primjenom INFRAREDESIGN inovacije stvara se dvostruka slika neograničenog broja tonova. Prva slika se vidi na dnevnom svjetlu, a druga samo na infracrvenom. Postojanje INFRAREDESIGN dvostruke slike provjerava se pomoću kamere koja raspolaže opcijama bilježenja standardnog, odnosno infracrvenog svjetla.

Namjena inovacije: Zaštita robne marke; inovativni dizajn ambalaže, tekstila i grafike. Primjena je moguća i u području sigurnosne grafike (security graphics) na vrijednosnicama, dokumentima, ambalaži i deklaracijama o proizvodu (infrared design i infrared color barcode na papiru, tekstilu, plastici...) te u zaštiti umjetničkih djela i proizvoda od tekstila i kože.

Više o inovaciji ovdje.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook