Dizajn rasvjete u arhitekturi

Objavljeno: 24.03.2009.

U srijedu, 25. ožujka 2009. u 16 sati, na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Frankopanska 12, održat će se predavanje Deana Skire Dizajn rasvjete u arhitekturi

Dean Skira, dizajner rasvjete s bogatim internacionalnim iskustvom. 1986. odlazi studirati dizajn rasvjete i interijera na Fashion Institute of Technologies u New Yorku. 1990. osniva tvrtku Lumenart za dizajniranje rasvjete i postaje članom prestižnog udruženja IES Illuminating Engineering Society Sjeverne Amerike u sklopu kojeg završava specijalizaciju na području urbane i komercijalne rasvjete u Philips Corp. u New Jerseyu. U Hrvatskoj nastavlja svoj rad sa stručnim timom dizajnera i inženjera gdje u posljednjih 15 godina projektira mnoge značajne projekte rasvjete u arhitekturi, ostvarujući pritom zapažene rezultate. 2008. osniva novu tvrtku Skira d.o.o. za dizajniranje rasvjete, dok Lumenart d.o.o. usmjerava u distribuciju i inženjering. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i potpredsjednik Hrvatskog udruženja za rasvjetu. Među brojnim realizacijama, ističu se rasvjetna rješenja za hotelske komplekse, urbane master planove, banke, komercijalne prostore, privatne rezidencije, parkove i sakralne građevine.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook