Wolda 2009

Objavljeno: 13.03.2009.

Worldwide Logo Design Annual — međunarodni natječaj za dizajn logotipa i robnih marki. Prijave se primaju do 30. lipnja 2009. za radove napravljene u 2008., odnosno do 31. siječnja 2010. za radove napravljene u 2009.

Baus/Stanišljević

Baus/Stanišljević

Kuharić/Matoš

Kuharić/MatošNatječaj wolda organizira se s ciljem promicanja izvrsnosti u području dizajna logotipa i robnih marki, a podržava ga osamdeset međunarodnih dizajnerskih udruženja i škola. Upravo je objavljen prvi wolda godišnjak, u kojem su kao najkvalitetniji hrvatski logotipi ostvareni tijekom 2007. godine izdvojeni radovi Marka Bausa i Igora Stanišljevića te Luke Kuharića i Bojana Matoša.

U želji za postizanjem čim objektivnijih kriterija kvalitete, radove za novi godišnjak odabrat će tri žirija, sastavljena od deset dizajnera (po izboru Icograde), deset naručitelja (po izboru agencije Aquent) i deset predstavnika potrošača (po izboru udruženja Consumers International). Odabrani radovi bit će objavljeni u monografiji WOLDA 09, a najuspjelijim rješenjima dodijelit će se priznanja u kategorijama “Najbolji na svijetu”, “Najbolji na kontinentu” i “Najbolji u državi”. Novčane nagrade se ne dodjeljuju.

Prijavljuju se logotipi i robne marke nastali tijekom 2008 godine. Kotizacija iznosi 88 € za jedan rad, a svaka daljnja prijava plaća se 36 €. Ukoliko je logotip dio sustava, moguće je po cijeni od 108 € prijaviti čitav sustav, bez obzira na broj logotipa od kojih se sastoji. Studenti se mogu natjecati za nagradu Wolda Talent, za koju su kotizacije upola niže. Radovi se prijavljuju elektronički, najkasnije do 30. lipnja 2009., odnosno 31. siječnja 2010. Prijavom na natječaj ostvarujete pravo na besplatan 09' Wolda godišnjak s uključenom dostavom. Uplatu kotizacije moguće je izvršiti najkasnije (do 14. veljače 2010), a članovima Hrvatskog dizajnerskog društva odobrava se popust od 10% na kotizaciju kao i na godišnjake dosadašnjih natječaja.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook