Sheriff & Startas & Friends u HDD galeriji

Objavljeno: 06.03.2009.

U novootvorenoj galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu, u Boškovićevoj 18, otvorena je izložba dizajnera i ilustratora Maura Massarotta u sklopu koje je predstavljen projekt Long Live Startas te autorske ilustracije dizajnera.

foto: Tatjana Jallard

foto: Tatjana Jallard

Uz autora i brojne uzvanike na otvorenju izložbe “Sheriff & Startas & Friends" prisustvovao je i Predsjednik RH Stjepan Mesić u pratnji suradnika iz područja kulture, sporta i gospodarstva.

Na pitanje kakvo značenje ima ova izložba, predsjednik Mesić je istaknuo: "To je veliki uspjeh, nismo ni svjesni što dobivamo s ovom malom izložbom. Dobivamo znanje i naš proizvod koji je konkurentan u svijetu, a Hrvatska se upravo u tome mora pokazati. Zato sam ja zahvalan Mauru da je izabrao upravo Borovo. Dok pomaže Borovu, pomaže i Hrvatskoj, svojoj domovini."

Kreativni studio Sheriff&Cherry nagrađen je Velikom nagradom HDD-a u sklopu Izložbe hrvatskog dizajna 0708, održane prošle godine u Zagrebu. Ocjenjivački sud Izložbe 0708 izdvojio ga je radi 'aktivne uloge dizajnera kao samoinicijatora projekta koji je inteligentno prepoznao tradiciju domaćeg dizajna i lokalni kontekst oblikujući ga u komercijalno održiv proizvod'.

Mauro Massarotto, ilustrator i dizajner, djelovao je do 2007.g. kao kreativni direktor španjolske modne kuće Custo, a povratkom u Hrvatsku osniva kreativni studio Sheriff&Cherry. Studio je nastao kao logičan slijed dotadašnjeg rada dizajnera kao kreativnog direktora i konzultanta za brojne svjetske agencije, studije i modne kuće.

Sredinom 2007.g. Sheriff&Cherry je pod vodstvom Massarotta preuzeo licencu marke STARTAS i započeo rebranding ovog domaćeg sportskog diva iz 80-ih, s velikom svjetskim odjekom, plasiravši Startas proizvod i filozofiju diljem svijeta. Izložba “Sheriff & Startas & Friends" predstavila je projekt Long Live Startas prikazom prvih kreativnih ideja do razvoja projekta u fazama dizajna, proizvodnje, marketinških i medijskih komunikacija, prodaje te prezentacije.

HDD ovom izložbom otvara svoj galerijski program u kojem će predstaviti nagrađene autore s prethodne Izložbe hrvatskog dizajna. Unutar programa će započeti i ciklus razgovora o dizajnu, a prvi u nizu će se održati u četvrtak 12. ožujka u 19.00 sati tijekom kojeg će Mauro Massarotto razgovarati o novim-starim Startasicama, dizajnu i drugim kreativnim projektima.

Izložba ostaje otvorena do 22. ožujka.

(Tatjana Jallard)

HDD galerija
Boškovićeva 18, Zagreb
5.-22. 3. 2009.
radno vrijeme galerije: radnim danom od 10-20 sati, subotom 10-16 sati, nedjeljom zatvoreno

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook