Collaboration / Mousharaka

Objavljeno: 25.02.2009.

Od 28. veljače do 5. ožujka u Kataru se održava Icogradin Tjedan dizajna, čija je glavna tema 'suradnja' (arapski: 'mousharaka').

Okosnica Icogradine konferencije koja se održava od 28. veljače do 5. ožujka 2009. u Dohi, glavnom gradu Katara je 'Suradnja' ('Collaboration / Mousharaka'). O temi konferencije organizatori kažu: Collaboration is a combined effort resulting in the deepening of relationships and shared knowledge. Design is now considered a team endeavor where collaboration is crucial to achieve innovative results inclusive of cultures and mediums. Designers are crossing boundaries and are participating in creative interdisciplinary teams addressing broad issues of communication, space, systems thinking, cultural identity, style and business. Designers have become instrumental in affecting change on a global level.

Konferenciji u Kataru prisustvovat će i student Studija dizajna iz Zagreba Robert Čanak, kao jedan od 6 dobitnika posebnih studentskih stipendija Icograde, odabranih između velikog broja prijava iz cijeloga svijeta. Šest najboljih studenta nagrađeno je s besplatnom povratnom avionskom kartom, besplatnom kotizacijom za sva dogadjanja tijekom Tjedna dizajna te smjestajem tijekom boravka u Kataru.

Za stipendije Icograde (u suradnji sa Virginia Commonwealth University u Kataru) mogli su se prijaviti svi studenti institucija koje su članice Icograda Education Network (IEN) te studenti koji su članovi profesionalnih udruženja u članstvu Icograde. Pobjednici su odabrani na temelju eseja s temom suradnje, pismenih preporuka te prosjeka ocjena. Izabran je po jedan student za svaku od šest regija, a Robert Čanak odabran je kao predstavnik Europe. Čestitamo na ovom zaista sjajnom uspjehu!

Više o programu Tjedna dizajna možete saznati na www.icograda.org ili na službenim stranicama konferencije www.mousharaka.com.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook