Design Lab 2009

Objavljeno: 11.02.2009.

Obilježavajući 90-tu godišnjicu postojanja, tvrtka Electrolux poziva studente da dizajniraju “kućanske uređaje za narednih devedeset godina”.

Natječaj Design Lab održava se od 2003. godine i dosad je na njemu sudjelovalo nekoliko tisuća studenata dizajna. Ovogodišnji zadatak formuliran je kao “Dizajn za narednih devedeset godina”, a prijavljeni radovi trebali bi biti namijenjeni čuvanju hrane, kuhanju ili pranju. Međunarodni ocjenjivački sud dodijelit će nagrade prema kriterijima inovativnosti i intuitivnosti rješenja te razumijevanja potreba korisnika.

Prva nagrada iznosi 5.000 € i uključuje šestomjesečno usavršavanje u jednom od Electroluxovih centara za dizajn. Druga nagrada iznosi 3.000 €, a treća 2.000 €. Krajnji rok za podnošenje online prijava je 31. svibnja 2009. Finalisti će biti pozvani u London, gdje će 24. rujna održati završnu prezentaciju pred ocjenjivačkim sudom. Tom prigodom bit će proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade.

Na prošlogodišnjem natječaju “Kućanski uređaji za internet generaciju” pobijedio je Stefan Buchberger s bečkog Sveučilišta za primijenjenu umjetnost s modularnim rješenjem hladnjaka namijenjenog stanovima koje dijeli više podstanara.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook