Design Activism

Objavljeno: 10.02.2009.

Predavanje produkt dizajnera Martina Gampera održat će se u četvrtak 12. veljače 2009. u 19 sati na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

U organizaciji Studija dizajna i Šumarskog fakulteta održat će se u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta predavanje Martina Gampera, poznatog produkt dizajnera mlađe generacije. Predavanje je naslovljeno 'Design Activism', a počinje u 19 sati. Gostovanje Martina Gampera u Zagrebu dio je istraživanja koje provodi sa svojim studentima produkt dizajna londonskog Royal College of Art, s kojima trenutno obilazi tvornice u Hrvatskoj.

Martino Gamper studirao je kiparstvo i produkt dizajn na Universität für angewandte Kunst i Akademie der bildenden Künste u Beču. 1996. godine preselio je u Milano gdje je radio kao freelance dizajner za razne međunarodne dizajnerske studije.

1998. godine preselio je u London gdje je upisao postdiplomski studij na Royal College of Art. Nakon dovršetka, 2000. godine je otvorio vlastiti studio u kojem radi na širokom spektru proizvoda u ograničenim serijama. U pitanju su većinom specifične i originalne instalacije ili proizvodi koji su tek uvjetno rečeno 'industrijski'. 

U središtu Gamperovog interesa su psiho-socijalni aspekti dizajna namještaja, a osobit senzibilitet pokazuje prema odbačenim predmetima. U pozadini svakog njegovog projekta stoji zanimljiva i inspirativna priča vezana uz materijal, tehniku, ljude i mjesta.

Više o radovima Martina Gampera potražite na www.gampermartino.com

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook