PechaKucha Night u Zagrebu!

Objavljeno: 11.01.2009.

U četvrtak, 15. 1. u Klubu SC s početkom u 20h predstavit će se Numen, Rafaela Dražić, Ivana Popović, Studio UP,  Ivan Kožarić, Mario Kovač, Platforma 9.81, Vili Matula, Nicole Hewitt  i Simon Bogojević Narath.

U Zagrebu će se 15. siječnja u Klubu SC, Savska 25 (mjesto je promijenjeno zbog redukcije plina) s početkom u 20 sati po prvi puta održati PechaKucha Night. Time će se Zagreb pridružiti međunarodnome trendu te se naći na listi 165 gradova licenciranih za organizaciju ovih neprofitnih dogadanja. Na prvoj PechaKucha Night u Zagrebu prezentacije će održati Ivana Popović, Ivan Kožarić, Mario Kovač, Platforma 9.81, Vili Matula, Nicole Hewitt, Numen, Studio UP, Rafaela Dražić i Simon Bogojević Narath.

PechaKucha Night (PKN) su inspirativne i brze prezentacije različitih kreativaca, neformalan prostor za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada.

PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za čavrljanje. PKN se trenutno organizira u 165 gradova diljem svijeta, a broj gradova je u stalnome porastu.

PechaKucha večeri su neprofitnog tipa i funkcioniraju na način da se svaki put okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja je da poblize ispričaju što rade i što ih inspirira. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje. Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila: svatko tko se predstavlja na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego sto na red stiže sljedeći. Navedena pravila prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri.

PKN Zagreb party supported by DJ Ahmaad (Stylin', Truespin, BiH) i Dj Rea (Jabba crew), visuals by ce60 (groodanje), thanks to Milan Štrbac.

PechaKucha Night u Zagrebu organiziraju Rasadnik Bruketa&Žinić, 3LHD, Tina Fras i Lana Cavar.

Pridružite se Facebook grupi PechaKucha Night Zagreb!

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook