Klimatske promjene

Objavljeno: 07.01.2009.

Fondacija Brumen poziva dizajnere mlađe od 35 godina na sudjelovanje na Ljubljanskom festivalu plakata posvećenom klimatskim promjenama. Rok prijave do 27. veljače 2009.
Međunarodno događanje Poster Festival Ljubljana '09 / Climate Change održava se od 11. do 16. svibnja 2009. u sklopu četvrtog slovenskog Bijenala vizualnih komunikacija. Izložbu posvećenu klimatskim promjenama pratit će studentska radionica te izložba "Masterpieces", kojom se planira obuhvatiti radove istaknutih međunarodnih dizajnera čije je djelovanje okrenuto socijalnim i političkim temama.

Natječaj za plakate kojima se upozorava na opasnost od klimatskih promjena otvoren je za dizajnere do 35 godina starosti. Postavljanjem dobne granice sudionika izložbe, organizatori poručuju da je u traženju izlaza iz ekološke katastrofe nužno uključiti mlađe autore, koji mogu ponuditi nove ideje i svjež pogled na problem očuvanja okoliša.

Međunarodni žiri dodjelit će najboljim radovima priznanja i novčane nagrade. Uz Fondaciju Brumen, u organizaciju događanja uključene su i ustanove za edukaciju dizajnera iz Slovenije, Hrvatske, Nizozemske, Finske i Poljske. Detaljnije o natječaju ovdje.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook