Održana predavanja članova žirija izložbe 0708

Objavljeno: 16.10.2008.

U sklopu popratnog programa Izložbe hrvatskog dizajna 0708, u suorganizaciji HDD-a i Studija dizajna u Zagrebu održana su predavanja Karela Boonzaaijera, Dana Michaelsona te Patricka Laceya i Benjamina Reichena.

U prepunoj Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta Sveučilista u Zagrebu održana su predavanja stranih članova žirija Izložbe hrvatskog dizajna 0708.

Nizozemski dizajner Karel Boonzaaijer prisutnim se dizajnerima obratio na vrlo poetičan način govoreći o dizajneru kao o osobi koja kreira predmete koje će ljudi voljeti te o praznom, bijelom papiru koji ga motivira da i nakon 25 godina rada nastavi sa dizajniranjem.

Nasuprot tome, pripadnici mladje generacije dizajnera, Linked by Air iz New Yorka te Abake iz Londona, koncentrirali su svoje prezentacije na dizajnerski proces te istaknuli ulogu koju sâm proces ima u nastanku konačnog proizvoda, bez obzira da li se radi o web stranicama, dizajnu izložbe, tipografiji ili dizajnu šalice.

Patrick Lacey i Benjamin Reichen iz studija Abake svoj multidisciplinaran i neobičan pristup dizajnu objasnili su na primjeru projekta "Local Mug" za Finsku tvornicu stakla "Iittala".

Dan Michaelson iz studija Linked by Air, kojega dizajn zanima kao disciplina koja oblikuje stvaran ili virtualni javni prostor na nekolicini interaktivnih projekata objasnio je na koji je način tehnologija kreativno uključena u dizajn proces. Dan je redovni predavač na Yale University School of Art te se svojim predavanjem osvrnuo i na rad sa studentima poslijediplomskog studija grafičkog dizajna na toj školi.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook