Predavanja članova žirija 0708 izložbe

Objavljeno: 03.10.2008.

Hrvatsko dizajnersko društvo i Studij dizajna pozivaju vas na predavanja članova žirija 0708 izložbe hrvatskog dizajna u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta u utorak, 7. listopada, s početkom u 18h.

Karel Boonzaaijer: Table to Enable

Karel Boonzaaijer: Table to Enable

Karel Boonzaaijer: Diva

Karel Boonzaaijer: Diva

Linked by Air: internetske stranice sveučilišta Yale

Linked by Air: internetske stranice sveučilišta Yale

Linked by Air: postav izložbe AIGA 365

Linked by Air: postav izložbe AIGA 365

0708 izložba hrvatskog dizajna otvara se u ponedjeljak, 6. listopada, u 19.30 sati u Paviljonu 19 Zagrebačkog velesajma i ostaje otvorena do 23. listopada. Dan nakon otvorenja izložbe i dodjele nagrada, održat će se predavanja članova žirija, koji će svoje radove predstaviti izlaganjima koja će obuhvatiti sve faze njihovog nastajanja, od prvog susreta s naručiteljem do završenog projekta. Očekuju nas predavanja:

Karel Boonzaaijer (Nizozemska)
Rođen u Utrechtu 1948. godine. Sa šesnaest godina zapošljava se kao stolarski šegrt u  tvornici namještaja, gdje se počinje zanimati za industrijski dizajn. Godine 1969., nakon završene srednje umjetničke škole te Fakulteta arhitektonskog dizajna u Utrechtu, zapošljava se kao dizajner pripravnik za nizozemskog proizvođača namještaja Pastoe. Šest godina kasnije, postaje upravitelj njihovog odjela za razvoj proizvoda. Godine 1980. napušta Pastoe te postaje suosnivač nekoliko poznatih dizajnerskih studija, poput Mazairac Boonzaaijer + Partners i Boonzaaijer Spierenburg. Od  2000. radi kao stalni predavač konceptualnog dizajna na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Aachenu u Njemačkoj. Dobitnik je više nagrada za dizajn, uključujući nagradu časopisa Wallpaper, dodijeljenu 2005. godine.

Dan Michaelson (SAD)
Dan Michaelson diplomirao je povijest na sveučilištu Columbia (1997.) i grafički dizajn na sveučilištu Yale (2002.). Radio je kao dizajner u njujorškim studijima Pentagram i 2x4. Godine 2004. primio je stipendiju Charlesa Nypelsa za istraživanje digitalnih sustava znakova. Od 2005. radi kao predavač na sveučilištu Yale. Zajedno s Tamarom Maletić djeluje u okviju studija “Linked by Air”, koji uglavnom radi dizajn za muzeje i slične velike javne ustanove. Projekti studija “Linked by Air” uključuju grafički dizajn, dizajn interaktivnih medija te instalacije u prostoru.

Benjamin Reichen i Patrick Lacey (Velika Britanija)
Londonski studio za grafički dizajn Abake osnovali su Patrick Lacey, Benjamin Reichen, Kajsa Sthl i Maki Suzuki 2000. godine, po završetku studija na Royal College of Art. Abake je ujedno izdavač časopisa Sexymachinery i suvlasnik glazbene etikete Kitsun.

Pored autora koji će se predstaviti predavanjima, u žiriju 0708 izložbe hrvatskog dizajna sudjeluju još i Nataša Peršuh (Slovenija) te Sean Murphy (Velika Britanija).

Sean Murphy  (1975) je član studija Value and Service, koji je osnovao 2002. s Hazel Rattigan. Value and Service uglavnom se bavi produkcijom vizualnih identiteta, tiskanih sredstava promocije i dizajna postava izložbi za naručitelje iz sektora kulture, gospodarstva, izdavaštva i mode.

Dizajnerica Nataša Peršuh (1975) studirala je modu i arhitekturu na ljubljanskom Sveučilištu, nakon čega je završila postdiplomski studij na pariškom Institut Français de la Mode. Posljednih godina etablirala se kao jedna od najzanimljivijih autorica na slovenskoj modnoj sceni, a uspješno djeluje i kao kazališni kostimograf.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook