Retrospektiva Mirka Ilića u Rijeci

Objavljeno: 30.07.2008.

Nedugo nakon predstavljanja retrospektive Mirka Ilića u zagrebačkoj Gliptoteci, izložba je postavljena i u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Prema riječima organizatora, izložba Mirko Ilić: strip / ilustracija / dizajn / multimedija 1975-2008 izniman je događaj u riječkoj kulturi, koji publici pruža mogućnost upoznavanja s dosadašnjim opusom autora koji je početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća pokrenuo novi val zanimanja hrvatske javnosti za strip, snažno označio prodor dizajna na naše područje i postigao iznimne rezultate u ilustraciji, 3D grafici i edukaciji.

Postavku Ilićeve retrospektivne izložbe u Rijeci Muzej deklarira kao stručni interes s aspekta ispunjenja vlastite misije obrade tema poput brandinga identiteta i dizajna u suvremenim uvjetima. Organizatori riječkog izdanja izložbe podsjećaju i na raniju suradnju s Ilićem, koji je 1999. izradio vizualni identitet za 14. međunarodnu izložbu crteža u Rijeci, nakon čega mu je priređena samostalna izložba u Malom salonu MMSU.

Retrospektivu Mirka Ilića organizirali su Vizum, Društvo za istraživanje popularne kulture i Agencija Polikom, a ovo izdanje izložbe ostvareno je uz podršku Grada Rijeke. Od 30. srpnja do 2. kolovoza 2008. godine u 20 sati u okviru izložbe organiziraju se i stručna vodstva. Kroz izložbu vode: Ljubica Dujmović Kosovac, koautorica riječke izložbe i dr. Marijan Vejvoda, gost vodstva.

Mirko Ilić: Strip / ilustracija / dizajn / multimedija 1975. - 2008.
4. srpnja - 27. kolovoza 2008.
MMSU, Dolac 1/II, Rijeka

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook