Studio Parabureau pobijedio na natječaju za vizualni identitet Pule

Objavljeno: 23.07.2008.

U Puli su svečano predstavljeni nagrađeni radovi na natječaju za vizualni identitet Pule kao turističke destinacije, koji je organizirala Turistička zajednica grada Pule.

1. nagrada - Parabureau

1. nagrada - Parabureau

2. nagrada - Studio Grbac

2. nagrada - Studio Grbac

3. nagrada - Ana Miošić

3. nagrada - Ana Miošić

Stručni žiri koji su činili Gorka Ostojić Cvajner, Damir Bralić, dr. sc. Feđa Vukić, Miljenko Licul, Mauricio Ferlin, Sanja Cinkopan Korotaj i Gordana Tripković dodijelio je prvu nagradu na natječaju za vizualni identitet Pule kao turističke destinacije dizajnerima studija Parabureau - Igoru Stanišljeviću i Marku Bausu.

Pobjedničko rješenje derivirano iz tradicionalnog pulskog grba koji se sastoji od žutog latinskog križa na zelenom štitu. Parabureau je latinski križ pretvorio u univerzalni znak za pozitivno - plus, zadržavši žutu i zelenu boju koje se smatraju općeprihvaćenim bojama Pule. Prema riječima autora, dodavanjem slogana 'Pula je više' zaokružen je suvremeni komunikacijski sustav koji Pulu predstavlja kao pozitivnu destinaciju koja je 'više'.

Druga nagrada dodijeljena je radu Studija Grbac čiji su autori Boris Koroman, Draško Ivezić i Mirna Grbac razvili rjeπenje zasnovano na simbolici pulskog amfiteatra. Znak je stilizirani prizor arene u trenutku vatrometa.

Treću nagradu osvojio je rad dizajnerice Ane Miošić, koji naglašava dinamičnost i fleksibilnost grada. Autorica navodi: 'Veselim i razigranim aplikacijama koje se šire iz pravilnog centra, asocira se na antički strogi centar (Pula kao grad višemilijunske kulture i tradicije) koji raste i širi se pulsirajući, zahvaćajući sve oko sebe svojim pozitivnim utjecajem i energijom privlačenja.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook