Legendarne Startasice u novom izdanju

Objavljeno: 19.06.2008.

Kreativni studio SheriffAndCherry, na čelu s dizajnerom Maurom Massarottom, ovaj će tjedan u Firenci javnosti predstaviti redizajnirane modele legendarnih sportskih tenisica Startas proizvedenih u vukovarskoj tvornici Borovo.

Na inicijativu rovinjskog dizajnera Maura Massarotta, člana kreativnog studia Sheriff&Cherry, kultne 'Startasice' doživjele su makeover!
Redizajnirane sportske tenisice Startas, proizvedene u vukovarskoj tvornici Borovo, europsku premijeru imat će na 74. sajmu muške mode Pitti Immagine Uomo u Firenci od 18. do 21. lipnja 2008.
Sportske tenisice Startas u organizaciji studija Sheriff&Cherry predstavit će se u sklopu paviljona Belfiore.
4. srpnja slijedi prezentacija u Barceloni, za vrijeme trajanja sajma Bread&Butter, a početkom srpnja najavljena je i hrvatska odnosno regionalna prezentacija 'Startasica', kao i početak prodaje.

Stvorene 1976. godine, u 'zlatno doba' komunističke Jugoslavije Startas tenisice bile su, a danas iznova postaju, važan dio kako sportske tako i modne scene. Izvorno dizajnirane za igranje stolnog tenisa, proizvedene su u vukovarskoj tvornici Borovo osnovanoj 1931. godine, koja je u svojim zlatnim danima upošljavala više od 22 tisuće zaposlenih te godišnje proizvodila približno 22 milijuna pari cipela, auto-guma i drugih gumenih proizvoda.

'Startasice' su vrlo brzo postale dio iskonskog kulturnog nasljeđa bivše države. Njihov dizajn odlikuju jednostavnost, funkcionalnost i prije svega dostupnost svima, te su kao takve zasigurno jedne od najljepših platnenih tenisica gumenog i laganog đona - odražavajući pravi socijalistički ideal jednakosti, ali i sportski i modni izričaj tadašnjeg vremena. Izvorno, Startas tenisice proizvodile su se u nekoliko različitih boja i postale su instant hit! S prodajom većom od 5 milijuna pari godišnje, Startas je prerasao u najveći sportski brend u bivšoj državi. Toliko velik, da je 1987. godine bio službeni sponzor Međunarodnih studentskih igara UNIVERZIJADA - ključnog YU-sportskog događaja s kraja 80-ih, koji je ugostio više od 3900 sportaša iz 122 zemlje, opskrbljujući sve sudionike sportskom opremom Startas.
Nakon što je 1991. godine izbio rat, Borovo i njegovi radnici usprotivili su se vojnoj agresiji, žrtvujući ne samo tvornicu i proizvodnju već i ljudske živote. Ipak, 'Startasice' su preživjele taj dio povijesti, a njihova proizvodnja nije bila prekinuta za cijelo vrijeme trajanja rata.

Danas, 17 godina nakon što su skoro postale "stvar prošlosti", Startas tenisice doživljavaju revoluciju, dobile su novo lice i cjeloviti redizajn. 'Startasice' danas dolaze u različitim vrstama uzoraka, printova i materijala, sa novom intenzivno plavom bojom gumenog đona.

Preview kolekcije Startas od nekoliko platnenih modela, kao i onih od brušene kože, biti će lansiran na lokalno i međunarodno tržište u lipnju 2008. godine, a prodaja prvih cjelokupnih serija novih modela 'Startasica' najavljena je za prvo tromjesečje 2009. godine.

NEKA DUGO ŽIVI STARTAS!
www.longlivestartas.com

Prvi modeli prodavati će se u nekoliko dućana diljem Europe: u zagrebačkom i rovinjskom dućanu Sheriff&Cherry, zagrebačkim dućanima Viktor Koncept i Prostor te butiku Henrik Vibskov u Kopenhagenu, Weekday by Cheap Monday u Stockholmu, Le Swing i Jordi Labanda u Barceloni, Shop u Ateni i na nekoliko lokacija u Italiji. Raspon cijena kretat će se između 190 kuna i 450 kuna, ovisno o modelu i tržištu.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook