Per Mollerup: Jednostavno zato - predavanje

Objavljeno: 07.06.2008.

Predavanje Pera Mollerupa: Jednostavno zato, održat će se 9. lipnja u 19h u ljubljanskom Muzeju arhitekture. Ulaz je besplatan.

Ciklus predavanja 'Održive alternative u dizajnu' u organizaciji slovenske interdisciplinarne udruge Pekinpah nastavlja se predavanjem danske ikone grafičkog i informacijskog dizajna Perom Mollerupom. Okosnicu predavanja Mollerup gradi oko pitanja jednostavnosti: da li je jednostavnost najbolja ili jednostavno najjednostavnija? Jednostavnost i njene suprotnosti, kompleksnost i kompliciranost, susrećemo posvuda oko nas: u prirodi i svijetu koji je stvorio čovjek. Znanstvenici iza kompleksne površine traže ljepotu jednostavnog. Izumitelji, inženjeri i dizajneri rade na pojednostavljenju procesa i proizvoda. Svi zajedno tražimo jednostavne odgovore, koji nam objašnjavaju svijet. Volimo vjerovati da iza kompleksnog postoji jednostavnost koja čeka da bude otkrivena. No, iza jednostavnog možda se krije nova složenost.

Per Mollerup
autor je brojnih knjiga, uključujući 'Marks of Excellence: The History and Taxonomy of Trademarks' (London: Phaidon, 1997.), 'Collapsibles: A Design Album of Space Saving Objects' (London: Thames & Hudson, 2001.), i 'Wayshowing: A Guide to Environmental Signage, Principles and Practices' (Baden, Švicarska: Lars Müller Publishers, 2005.)
Vodi vlastiti dizajnerski studio u Kopenhagenu, Mollerup Designlab A/S, prvenstveno usmjeren na branding i informacijski dizajn.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook