Izložba The Undiscovered Letter

Objavljeno: 06.06.2008.

Zajednički rad dizajnerica Maje Bagić i Line Kovačević te ilustratora Danijela Srdareva uvršten je u izložbu "The Undiscovered Letter" koja se prije nekoliko dana otvorila u Art Directors Club Gallery u New Yorku.

Autori su pozvani da odgovore na temu nepostojećeg, dvadeset i sedmog slova engleskog alfabeta.
Prateći koncept naziva izložbe, žiriranjem je izabrano točno dvadeset i sedam autora iz cijelog svijeta koji su na temu odgovorili idejnim rješenjima sa područja tipografije, ilustracije, animacije i fotografije.

Proces njihova rada zabilježen je u maloj crnoj Moleskine bilježnici koja se može pregledati na izložbi, a po završetku će biti objavljena kao knjiga.

U procesu traženja skrivenog slova autori Maja Bagić, Lina Kovačević i Danijel Srdarev dokumentirali su gestikulacije tri različita karaktera te ih mapirali pomoću određenih točaka iz kojih su izveli tipografsko rješenje koje je svaki put rezultiralo jedinstvenom formom proizašlom iz individualnosti karaktera određene osobe. Više o radu: The Undiscovered Letter

Inicijatori izložbe su Art Directors Club NY, Moleskine, te Lettera27 - neprofitna organizacija koja se bavi podizanjem globalne razine pismenosti i obrazovanja, a članovi žirija su između ostalih Steven Guarnaccia - voditelj odjela ilustracije na Parsons School of Design u New Yorku, Mateo Bologna - direktor Type Directors Cluba, te Simon Njami -  jedan od kuratora Venecijanskog Biennale-a 2007.


Pregled svih 27 finalista

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook