Otvorena izložba plakata u povodu Dana Europe

Objavljeno: 09.05.2008.

Povodom Dana Europe 9. svibnja, Europska komisija u Hrvatskoj organizirala je prigodnu izložbu plakata dizajniranih posebno za ovu priliku. U izložbi sudjeluju tri odabrana dizajnerska studija: Studio International, Cavarpayer i Bruketa i Žinić OM.

Cavarpayer

Cavarpayer

Boris Ljubičić / Studio International

Boris Ljubičić / Studio International

Bruketa & Žinić OM

Bruketa & Žinić OM

Uoči Dana Europe koji se slavi 9. svibnja, Europska komisija u Republici Hrvatskoj organizirala je svečanu proslavu u Nacionalnoj i sveučiličnoj knjižnici, čiji je domaćin bio šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert.
Za tu je priliku Europska komisija odlučila organizirati i prigodnu izložbu plakata naslovljenu 'Europa u Hrvatskoj - Hrvatska u Europi' u koju su uključena tri dizajnerska studija iz Hrvatske.

Studio Cavarpayer izložio je seriju od tri plakata pod nazivom 'Ulazak u Europsku uniju / Entry into the European Union' koji dokumentiraju proces ulaska dizajnerica Narcise Vukojević, Ire Payer i Lane Cavar u Europsku uniju na graničnom prijelazu Obrežje 28. travnja 2008. godine.

Agencija Bruketa i Žinić OM izložila je pet koncepcijski nepovezanih plakata ('Zastava', 'Jaja', 'Eurocroatia', 'Zvijezda' i 'Račun') čiji su autori Kitica Kekić, Rusa Trajkova Avdija, Thomas Bauer, Ivana Pamuković, Sandra Bolfek i Davor Bruketa.

Boris Ljubičić (Studio International) ponudio je novi koncept 'Europski standardi' koji kroz simboliku 90-60-90 predstavlja 'standarde i mjere koje je potrebno zadovoljiti za članstvo u Europskoj uniji' te plakate naslovljene 'Koliko je sati?', 'Dan Europe 9. 5. 2010.' i 'EuropE=mc2'.

Nakon svečanog otvaranja izložbe, prisutni dizajneri svaki su pojedini plakat predstavili predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću i šefu Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincentu Degertu.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook