DVK 97-07 updated

Objavljeno: 05.05.2008.

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu predstavlja u okviru manifestacije ZGRAF10 u Zagrebu izložbu odabranih studentskih radova. Galerija ULUPUH, 7-12 svibnja 2008.

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija pokrenut je 1997. godine, paralelno s osnivanjem Umjetničke akademije u Splitu. Odsjek je prošle godine proslavio desetogodišnjicu postojanja svojom prvom retrospektivnom izložbom studentskih radova “DVK 97-07 graphic | interactive”, koja se održala u Splitu, zajedno s gostovanjem izložbe “040506” Hrvatskog dizajnerskog društva.

U sklopu manifestacije ZGRAF10, Odsjek se prvi puta samostalno izlagački predstavlja u Zagrebu s odabranim studentskim radovima iz prethodnih 11 godina djelovanja izložbom “DVK 97-07 graphic | interactive - updated”. Odsjek će na izložbi predstaviti studentske radove iz različitih područja nastavnog procesa (piktogram, znak, logotip; plakat; vizualni identitet; tipografija, layout; kampanje, akcije; ambalaže; interaktivni digitalni mediji, dizajn interakcija). Studenti i studentice Odsjeka nagrađivani su brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Program i obrazovni pristup Odsjeka je primarno orijentiran na kontekstualizaciju dizajnerskog rada u širi medijski, društveni i kulturni kontekst te tematsku orijentaciju na područje digitalnih medija i znanstveno-teorijski rad u područjima važnim za dizajnersku praksu. Stoga se i u značajnom broju studentskih radova iščitava naglasak na društvenoj osviještenosti i angažmanu.

Fleksibilnost programa i nastave pridonijela je kontinuiranom održavanju radionica s domaćim i međunarodnim voditeljima i voditeljicama te velikom broju gostovanja predavača i predavačica. Tako je, između ostalog, 2002. godine organizirana konferencija posvećena dizajnerskoj izobrazbi, uz sudjelovanje niza međunarodno istaknutih predavača i predavačica, kao i okrugli stol o stanju dizajnerske izobrazbe u Hrvatskoj, a 2004. godine održana je velika ljetna škola dizajna interakcija “Convivio Summer School - Communities in Transition”.

DVK 97-07 graphic | interactive - updated
Izložba studentskih radova odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija (umas)
Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb
Otvorenje izložbe 7. svibnja 2008. u 13h
Otvoreno 7.-12. svibnja

Predstavljanje Odsjeka 7. svibnja u 15h
Društvo arhitekata Zagreba, Trg bana Jelačića 3/I, Zagreb

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook