Poziv na sudjelovanje na Izložbi hrvatskog dizajna 0708

Objavljeno: 04.05.2008.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva na sudjelovanje na Izložbi hrvatskog dizajna 0708, koja će se održati tijekom rujna i listopada 2008. u Zagrebu, a potom i u drugim gradovima. Selektirani radovi bit će predstavljeni i u Pregledu hrvatskog dizajna 0708. Rok za prijavu radova: 10. lipnja 2008.

U odnosu na prethodnu Izložbu hrvatskog dizajna 040506, izložbom 0708 uvode se neke promjene: zbog sve izrazitijeg povezivanja različitih medija vizualnih komunikacija, dosadašnje kategorije grafičkog dizajna i elektronskih medija objedinjene su nazivom dizajn vizualnih komunikacija. Radi potrebe jasnijeg razlikovanja interaktivnih od linearnih sadržaja u dizajnu elektronskih medija toj je kategoriji dodana zasebna kategorija dizajna interaktivnih medija.
U svrhu poticanja razvoja produkt dizajna u Hrvatskoj te zbog značajne aktivnosti hrvatskih dizajnera na području dizajna interijera, uvodi se i mogućnost prijave projekata dizajna elemenata interijera (projekti pojedinačnih komada namještaja).
Radovi će biti predstavljeni i u kategoriji koncept, koja će obuhvatiti neizvedene i konceptualne radove te rješenja koja izmiču strogoj kategorizaciji.
Ove godine uvodi se i kategorija modnog dizajna kojom se želi predstaviti značajan segment dizajnerskog stvaralaštva u Hrvatskoj, do sada zanemaren na izložbama hrvatskog dizajna.
U svrhu unapređenja vrednovanja različitosti unutar područja, i sistem nagrađivanja je izmijenjen u odnosu na Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva 2006. Uvedena je Velika nagrada HDD-a koju Ocjenjivački sud dodjeljuje najboljem radu izložbe. Uz još tri glavne nagrade koje će se dodijeliti prema kategorijama prijave, uvode se Priznanja HDD-a koja na na kvalitetniji i fleksibilniji način mogu odgovoriti na problem velikog raspona tipologija radova unutar široko definiranih kategorija.

Vrijeme i mjesto održavanja
Izložba će se otvoriti krajem rujna 2008. u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu, a Konvencija te dodjela nagrada održat će se početkom listopada u Rovinju. Ključni razlog za razdvajanje ova dva događaja je kvalitetnija promocija izložbe u široj javnosti. Prostor na Velesajmu u vrijeme Ambiente osigurat će Izložbi značajan broj posjetitelja (prošle godine na Ambienti je zabilježeno oko 50.000 posjetitelja).
S druge strane, postojeći model Konvencije u Rovinju pokazao se izuzetno uspješan. Želja je Organizatora da se, treću godinu za redom, nastavi dobar običaj okupljanja dizajnera u Rovinju uz kvalitetna predavanja, žustre diskusije i intenzivno druženje.

Kategorije
1. Dizajn vizualnih komunikacija
2. Produkt/industrijski dizajn
3. Modni dizajn
4. Koncept

Pravo sudjelovanja
Prihvaćaju se radovi nastali od 21. travnja 2006. do 30. svibnja 2008.
Pravo sudjelovanja imaju svi autori s boravištem u RH, autori čije djelovanje na bilo koji način pripada hrvatskom kulturnom krugu, kao i inozemni autori s projektima nastalim za naručitelja registriranog u RH.
Na izložbu se mogu prijaviti i studentski radovi u dogovoru s mentorom.

Selekcija radova
Odabir pristiglih radova obavlja Selekcijska komisija, koju čine:
Lana Cavar, grafička dizajnerica
Željko Serdarević, dizajner
Koraljka Vlajo, voditeljica zbirki dizajna u MUO-u
Ante Tonči Vladislavić, red. prof., TTF

Rokovi
ROK ZA PRIJAVU RADOVA ZA SUDJELOVANJE PRODUŽEN JE
DO 10. LIPNJA 2008.
Radovi se zaprimaju u vremenu od 10 do 18 sati, a mogu biti poslani poštom, odnosno dostavljeni putem kurirske službe ili osobno. Radovi poslani poštom trebaju pristići do 10. lipnja 2008. do 17h.

Radovi se zaprimaju na adresi: HDD, Ilica 69, 10000 Zagreb (s naznakom ‘Izložba 0708’).

Rezultati selekcije
Popis radova koje je odabrala Selekcijska komisija bit će objavljen na www.dizajn.hr

Pitanja

Sva pitanja u vezi prijave radova mogu se postaviti na 0708@dizajn.hr

Dokumentacija (.pdf)
Poziv na sudjelovanje, opći uvjeti, način prijave radova
Prijavnica

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook