Odabrane najljepše hrvatske poštanske marke

Objavljeno: 29.03.2008.

Na izboru za najljepšu hrvatsku poštansku marku objavljenu u 2007. godini studio Laboratorium osvojio je dvije nagrade. Svečana dodjela priznanja održana je 27. ožujka 2008. u prostorijama Hrvatske pošte.

Već jedanaestu godinu zaredom Hrvatska pošta organizira izbor najljepših poštanskih maraka izdanih u protekloj godini. Od ukupno 35 objavljenih maraka, najveći broj glasova osvojila je prigodna poštanska marka u bloku pod nazivom “Crveno jezero”, rad studija Laboratorium. Autor fotografije je Luka Kolovrat. Crveno jezero, nazvano po crvenkastim stijenama, nalazi se u blizini Imotskog. Zaštićeni je spomenik prirode i jedna od najdubljih kraških jama u našoj zemlji.

Drugo mjesto na natječaju osvojila je prigodna poštanska marka “Porer” iz serije Hrvatski svjetionici, također rad studija Laboratorium. Na trećem mjestu je redovita marka “Koprivnica” iz serije Hrvatski gradovi, rad slikara i grafičara Hrvoja Šercara.

Nagradu za najljepšu hrvatsku poštansku marku dizajneri studija Laboratorium osvojili su i 2003. godine za blok “Primoštenski vinogradi” te 2005. godine za “Pozdrav iz Hrvatske”. Višegodišnja uspješna suradnja Laboratoriuma s Hrvatskom poštom rezultirala je i značajnim međunarodnim nagradama kao što je Premio Internazionale d'Arte Filatelica koju su primili 2006. za marke “Kruh i vino” te 2001. za “100. obljetnicu Društva hrvatskih književnika”. Za ovu marku autori su nagrađeni i prestižnom međunarodnom nagradom ICOGRADA Excellence Award, dodjeljenom u sklopu 02 izložbe Hrvatskog dizajnerskog društva.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook