Design Against Fur

Objavljeno: 25.02.2008.

Fur Free Alliance raspisuje šesti godišnji studentski natječaj Design Against Fur za dizajn plakata protiv trgovine krznom. Prijave do 11. travnja 2008.
Svake godine 50 milijuna životinja umire kako bi se njihovo krzno iskoristilo za kaput ili krzneni ukras. Fur Free Alliance traži osviještena rješenja plakata koja će otvoreno i bezkompromisno problematizirati trgovinu krznom. Ove godine po prvi puta dodjeljuje se i nagrada za Flash animaciju na istu temu.

Natječaj je otvoren svim studentima upisanim u zimski odnosno ljetni semestar 2007/2008.

Rok za prijavu sudjelovanja:
za Flash animaciju 1. travnja 2008.
za dizajn plakata 11. travnja 2008.

Prijave za sudjelovanje ispunjavaju se online (za kopiju prijavnice isprintati ispunjeni form prije slanja). Nakon online prijave sačuvati registracijski broj (služi za identifikaciju natjecatelja te ga je potrebno aplicirati na poleđinu svakog elementa prijave).

Rok za predaju radova: 25. travnja 2008.

Dizajn plakata
Natječaj za dizajn plakata se odvija u dvije faze.
U prvoj fazi izabiru se najbolji radovi po regijama (Kina, Europa & International, Sjeverna Amerika, Rusija, Velika Britanija i Irska).
Troje finalista svake regije automatski su uključena u drugu fazu natječaja; međunarodno natjecanje za glavnu nagradu (prema izboru članova AFF-A) te nagradu publike (glasovanje će se odvijati online u studenom 2008.).

Prijavljen plakat mora sadržavati Fur Free Alliance logo te www.infurmation.com URL.
Natječajni paket mora sadržavati:
isprint plakata (max. A3 format, rezolucija 300dpi), A4 fotokopiju plakata u boji, plakat u PDF formatu (300dpi), plakat u JPG formatu (max. 2200x1600px, ne veći od 1MB), ispunjen obrazac o prijavi te ispunjen obrazac o autorskim pravima.
Na poleđini svakog elementa prijave istaknuti: ime studenta, ime fakulteta, broj telefona, ime države te registracijski broj (generiran pri prijavi sudjelovanja).
Detaljnije informacije.

Flash animacija
Flash animacije, u trajanju od 30-60 sec, predaju se na DVD-u u .mov formatu. Animacija mora sadržavati Fur Free Alliance i Design Against Fur logotipe.
DVD osim animacije treba sadržavati:
storyboard (slike numerirane po redoslijedu, .jpg, 12x16cm, 300dpi, ne veće od 5MB po slici), ispunjen i potpisan obrazac o prijavi i obrazac o autorskim pravima te registracijski broj.
Detaljnije informacije.


Službena pravila natječaja.

Nagrade
Nagrade za regionalnu fazu natječaja te nagrade za Flash animaciju:
1. nagrada: 1000 €
2. nagrada: 500 €
3. nagrada: 250 €

Glavna nagrada (međunarodna konkurencija): 2500 $
Nagrada publike: 1000 $
Uz nagrade, dodijeljuju se brojna priznanja.

Žiri
Imena članova žirija biti će objavljena po formiranju žirija za svaku od regija te posebnog žirija za nagradu za Flash animaciju.

Radove slati na:
Prijatelji životinja
Design Against Fur animacija
Gajeva 47
10 000 Zagreb

Kontakt za pitanja o natječaju:
Ivana Surjan, Prijatelji životinja
tel: 060 44 66 44
fax: 01 49 20 226
e-mail: prijatelji.zivotinja@inet.hr

Više informacija o natječaju na prijatelji-zivotinja.hr i infurmation.com.

Dodatne tiskane i video materijale možete zatražiti u udruzi Prijatelji životinja.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook