Priznanja Type Directors Cluba Igoru Kuduzu i agenciji Brandoctor

Objavljeno: 25.02.2008.

Na natječaju Type Directors Cluba, na koji je prijavljeno 2050 radova iz 33 zemlje, tri rada hrvatskih dizajnera ušla su u izbor koji će biti predstavljen u New Yorku na izložbi TDC 54 te u monografiji Typography 29 koja će biti objavljena krajem godine.

Newyorški Type Directors Club jedno je od najstarijih i najuglednijih svjetskih udruženja dizajnera i tipografa. Godišnja izložba TDC-a, koju prati izdavanje monografskog godišnjaka naslovljenog Typography, predstavlja jedno od najvažnijih mjerila visokih tipografskih standarda. Od 2001. godine, kada su na TDC izložbi od ukupno 158 eksponata čak 11 bili radovi hrvatskih dizajnera, naši autori primili su još 17 priznanja za tipografsku izvrsnost.

Na ovogodišnjem natječaju priznanja je dobio Igor Kuduz za dizajn knjige “Prodori avangarde u hrvatskoj umjetnosti prve polovice 20. stoljeća” (MSU Zagreb) te za seriju od šest plakata retrospektivne izložbe Ante Kuduza pod nazivom '50'60'70'80'90'00, koja je 2007. godine u organizaciji HDLU i Hrvatskog filmskog saveza postavljena u Gliptoteci HAZU. Agencija Brandoctor je priznanje dobila za logotip lanca trgovina odjećom Outlet, koji je dizajnirao Igor Manasteriotti. Korporativni identitet trgovina Outlet dio je njihovog opsežnog rebrandinga Lantea Grupe.

Ovogodišnjim TDC izborom obuhvaćena je i knjiga Anatomy of Design Stevena Hellera i Mirka Ilića, koji je ujedno i autor kompleksnog dizajna ovog izdanja. Ilić je 2003. godine bio i član žirija Type Directors Club natječaja te je uz njegovu pomoć 48. TDC izložba u organizaciji udruge Vizum i HDD-a predstavljena i u Hrvatskoj. Kako je Zagreb bio posljednji u nizu svjetskih metropola u kojima je izložba gostovala, cjelokupni postav sačuvan je u Hrvatskoj radi uključivanja u fundus budućeg Muzeja dizajna.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook