Otvorenje kultnog Kluba 100

Objavljeno: 20.02.2008.

Klub 100 otvara se u petak 22. veljače 2008. u 21h, uz prisustvo gradonačelnika Velike Gorice Tonina Picule i članova poglavarstva te nastup DJ Labosha i DJ Itcha.

Klub 100 je multimedijalni prostor u Velikoj Gorici predviđen za održavanje društvenih, kulturnih, edukativnih i aktivističkih sadržaja za potrebe lokalne zajednice, a bogata ponuda klupskih događanja zacijelo će privući i posjetitelje iz Zagreba i čitave županije. Prema riječima Senke Bulić, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Velike Gorice, postojanje takvog prostora iznimno je važno za razvoj udruga mladih, kojima će omogućiti realizaciju projekata i međusobno povezivanje.

Za redizajn interijera i vizualnog identiteta Kluba 100 zaslužni su članovi HDD-a Ivana Fabrio i Vedran Kasap (Kolektiv). Neutralno oblikovan interijer čiji karakter i atmosfera proizlaze iz programa koji se u pojedinom trenutku u njemu odvija, prostornom organizacijom i estetikom lako se prilagođava različitim sadržajima. Prostor se po potrebi pregrađuje platnima za video projekcije, koja ga čine manje ili više intimnim, ovisno o potrebama događanja. Koncept “otvorenosti, neutralnosti i transformacije” je svevremenski i neopterećen namještajem karakterističnim za opremanje interijera slične namjene, a korisnicima pruža platformu za kreativno izražavanje, čineći ga uvijek zanimljivim i aktualnim.
 
Vizualni identitet Kluba 100 proizlazi iz identifikacije različitih subkulturnih skupina kojima je poveznica suvremeni način komunikacije. Okosnicu identiteta čini binarni sustav jedinica i nula, izveden iz imena kluba. Na to se logički nastavlja sustav kodiranja s elementima koji “postoje” ili “ne postoje”, odnosno točkom i praznim mjestom. Asketizam logotipa u skladu je s jednostavnošću interijera te omogućava raznovrsne aplikacije s obzirom na karakter programa koji se u klubu održava.

Klub 100 je Dizajn mjeseca veljače 2008.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook