wolda 2008

Objavljeno: 18.02.2008.

Worldwide Logo Design Annual — međunarodni natječaj za dizajn logotipa i robnih marki. Prijave do 20. svibnja 2008.

Potaknuti uspjehom prve dvije knjige European Logo Design Annual, kojima je obuhvaćen pregled najboljih europskih logotipa u razdoblju 2005-2006, organizatori EULDE pokrenuli su natječaj WOLDA — Worldwide Logo Design Annual. Natječaj se organizira s ciljem promicanja izvrsnosti u području dizajna logotipa i robnih marki, a ove godine ga podržava osamdeset međunarodnih dizajnerskih udruženja i škola.

U želji za postizanjem čim objektivnijih kriterija kvalitete, radove će odabrati tri žirija, sastavljena od deset dizajnera (po izboru Icograde), deset naručitelja (po izboru agencije Aquent) i deset predstavnika potrošača (po izboru udruženja Consumers International). Odabrani radovi bit će objavljeni u monografiji WOLDA 08, a najuspjelijim rješenjima dodijelit će se trofeji i priznanja u kategorijama “Najbolji na svijetu”, “Najbolji na kontinentu” i “Najbolji u državi”. Novčane nagrade se ne dodjeljuju.

Prijaviti se može radove objavljene u toku 2007 godine. Kotizacija iznosi 72 € za jedan logotip, 120 € za dva, a svaka daljnja prijava plaća se 48 €. Ukoliko je logotip dio sustava, moguće je po cijeni od 96 € prijaviti čitav sustav, bez obzira na broj logotipa od kojih se sastoji. Studenti se mogu natjecati za nagradu Wolda Talent, za koju su kotizacije upola niže. Radovi se prijavljuju elektronički, najkasnije do 20. svibnja 2008.

Pobjednik prošlogodišnjeg natječaja je Jovan Rocanov iz Srbije, koji je priznanje dobio za logotip ruskog Udruženja potrošača i građana. Kao najbolji hrvatski logotip realiziran u 2006. godini ocijenjen je dizajn Ivane Vučić i Orsata Frankovića iz Laboratoriuma za Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook