:output

Objavljeno: 12.01.2008.

Natječaj za studente grafičkog i produkt dizajna, arhitekture, fotografije i filma. Rok za prijavu: do 15. veljače 2008.

:output je zamišljen kao platforma za promociju studentskih radova, koji nakon predstavljanja pred razmjerno malom publikom najčešće nestaju u ladicama. Dajući naglasak na design thinking, natječaj je u prvom redu usmjeren na projekte koji imaju socijalnu, ekološku, političku, ekonomsku ili kulturnu vrijednost. Odabrani radovi biti će objavljeni u godišnjaku koji bi trebao poslužiti kao putokaz budućeg razvoja dizajna i arhitekture.

Selekcijska komisija sastavljena od uglednih imena — Franco Clivio (CH), Florian Pfeffer (NL), Hartmut Raiser (GER), Gerard Unger (NL) i Michael Worthington (USA) — najboljem će radu dodijeliti Grand Prix u iznosu 3000 €.

Na natječaju će biti dodijeljen i “Print Creativity Award”, također u iznosu 3000 €, te četiri nagrade u iznosu 500 €. Ova priznanja se dodjeljuju za projekte koji tehnologiju tiska povezuju s interaktivnim medijima, odnosno za primjenu neuobičajenih materijala za ambalažu i srodna kreativna rješenja.

Područja u kojima je moguće prijaviti radove su grafički dizajn, produkt dizajn, arhitektura, tipografija, fotografija, ilustracija, multimedija, dizajn interakcija, pokretne slike i telopi. Prijaviti se može studentske projekte nastale u proteklih 12 mjeseci, odnosno diplomske radove u slučaju autora koji su diplomirali u tom razdoblju. Kotizacija iznosi 25 € po radu.

:output organizira istoimena neprofitna organizacija, osnovana u Amsterdamu u cilju razmjene ideja u edukaciji dizajnera i afirmacije mladih autora.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook