Savjesni dizajn

Objavljeno: 14.12.2007.

Izložbom “Savjesni dizajn” američka dizajnerska tvrtka Artecnica predstavlja svoje često nagrađivane proizvode iz istoimenog programa u galeriji VIVID u Rotterdamu od 25. studenog 2007. do 13. siječnja 2008.

Izložbom se slavi 15 godina istraživanja i rezultata u području unaprjeđivanja tradicionalnog obrta kroz dizajnerski proces te njegova utjecaja na održivi razvoj. U ovom projektu Artecnica surađuje s neprofitnim organizacijama poput “Aid to Artisans” i Britanskim vijećem (British Council) osiguravajući logistiku, marketing i angažirajući dizajnere. Suradnjom s vodećim svjetskim dizajnerima poput Torda Boontjea, Stephena Burksa, Fernanda i Humberta Campane, Helle Jongerius i Emme Woffenden, Artecnica je uspjela postati jedna od vodećih dizajnerskih tvrtki za opremanje doma.

Na izložbi su predstavljeni i predmeti od stakla iz linije “transSglass”. U procesu stvaranja “transSglassa”, Tord Boontje i Emma Woffenden zajedno su s art directorom Artecnice, Enricom Bressanom, izvježbali skupinu gvatemalskih zanatlija u posebnoj tehnici izrade stakla. Oni su svaki proizvod ručno izradili, upotrijebivši svoju tradicionalnu vještinu za izradu sofisticiranog dizajna. Čim se pojavio na tržištu, “TransSglass” je odmah izuzetno dobro prihvaćen, a nedavno je uvršten i u stalni postav MoMa-e.

Više na vividvormgeving.nl i artecnicainc.com.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook