Festival budućnosti

Objavljeno: 11.12.2007.

4. Velesajam kulture, posvećen promišljanju umjetnosti i društva budućnosti, održava se od 13. do 16. prosinca 2007. u zagrebačkom SC-u.

Velesajam kulture — festival budućnosti udružuje se ove godine s festivalom Ekstravagantna tijela u organizaciji Biroa suvremene umjetničke prakse Kontejner, koji počinje i završava dan ranije — 12.-15.12.2007. U programu koji propituje političke, socijalne i estetske aspekte problema invalidnosti sudjeluju Mat Fraser, Alison Lapper, Lisa Buffano, Bill Shanon i drugi umjetnici s invaliditetom.

Okosnicu likovnog programa 4. Velesajma kulture čini projekt Kiborgezija — niz predavanja, tribina i radionica s umjetnicima koji aspekte znanstvene fantastike i cyberkulture postavljaju u kontekst društvenih promjena uvjetovanih tehnologijom, mobilnošću, postkolonijalizmom i globalizacijom. Velesajam kulture se bavi i budućnošću prostora SC-a te u Zagreb dovodi diplomske radove njemačkih studenata arhitekture i njihove kreativne vizije Savskog trokuta.

Glazbeni program Velesajma, organiziran u suradnji s klubom KSET, predstaviti će niz umjetnika koji se bave istraživanjem zvuka, dok će graffiti umjetnici i slikari zajedno sa Skejterskim kolektivom grada Zagreba oživjeti nekoliko “tajanstveno izgubljenih” prostora u kompleksu Studentskog centra u Savskoj 25. Na istoj adresi biti će izgrađen i novi izložbeni prostor — replika Galerije 10m2, koju su u Sarajevu osnovali francuski umjetnici Claire Dupont i Pierre Courtin. Na Velesajmu će biti izložena i selekcija likovnih radova pristiglih putem natječaja na temu budućnosti, a kreativna kuća Produkcija! organizirati će Maraton kratkog filma 2057.

Velesajam organizira Kultura promjene — Studentski centar.
Ulaz na sva događanja je besplatan.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook