Natječaj za idejna rješenja stolica baziranih na patentiranom sustavu SLOG

Objavljeno: 06.10.2007.

Agencija Arbor Sapiens k.d. u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom raspisala je natječaj za idejna rješenja stolica temeljenih na patentiranom sustavu SLOG.

Rad pod šifrom 03

Rad pod šifrom 03

Rad pod šifrom 10

Rad pod šifrom 10

Rad pod šifrom 19

Rad pod šifrom 19

Rad pod šifrom 23

Rad pod šifrom 23

Rad pod šifrom 29

Rad pod šifrom 29
Rezultati natječaja
Ocjenjivački sud u sastavu Zlatko Kapetanović (predsjednik žirija), Neven Kovačić, Saša Begović, Petra Škevin i Vladimir In_i_ Sušanj, nije donio odluku o pobjedniku iz sljedećih razloga:

Jednoglasno je dogovoreno da se pristigli radovi pregledaju i u prvom krugu eliminiraju oni koji su ispod nivoa natječaja i očekivane kvalitete.

Pregledom svih prispjelih radova povjerenstvo je jednoglasno ocijenilo natječaj neuspjelim pošto niti jedan rad nije zadovoljio očekivanu kvalitetu po svim kriterijima: inovativnost, ergonomija, funkcionalnost, estetika, proizvodivost, procjena tržišnog uspjeha, koncept i kvaliteta prezentacije.
Banalnost na asocijativnoj razini, te skromna kvaliteta formalne razine karakteristika su gotovo svih prijedloga.

Žiri je stoga donio jednoglasnu odluku da se niti jedan rad ne preporuča za izvedbu.

S obzirom na raspis natječaja ocjenjivački sud smatra da niti jedan od pristiglih radova nije uspio postaviti temeljni koncept. Stav je žirija da pristigla riješenja nisu u potpunosti uzela u obzir mogućnosti navedene u raspisu, primjerice inovativnost , ergonomičnost i mogućnost namjene za različite grupe korisnika.

Cilj natječaja je bio kreiranje novog modela stolice baziranog na patentiranom sustavu SLOG koji će biti kvalitetniji od postojećeg modela Slog 0.93, što nije uspjelo niti jednom autoru.

Članovi žirija preporučuju ponavljanje natječaja u obliku pozivnog i javnog natječaja.

Žiri je izdvojio radove koji su u nekim segmentima svojom kvalitetom iskočili od ostalih radova, te se preporuča autorima, da dorade svoja rješenja za eventualno ponovljeni natječaj. U dodatno razmatranje uzeti su sljedeći radovi pod brojevima: 03, 10, 19, 23 i 29.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook