Hungry Designers gostuje u Šibeniku

Objavljeno: 28.05.2015.

U petak 29. svibnja 2015. u 18 sati u Urbanom centru Grada Šibenika na festivalu OKUSI MEDITERANA gostuje izložba Hungry Designers.


Još jedno predstavljanje platforme Dizajn turizam uz prateću izložbu proizvoda inspiriranih hranom - edicija Hungry designers, odviti će se u sklopu drugog međunarodnog festivala Okusi Mediteran u Šibeniku, manifestacija je to usmjerena ka promociji hrvatskih vina, hrane i općenito gastronomije kao važnog segmenta hrvatske kulture i turističke ponude. Otvorenje uz prigodnu degustaciju selektiranih projekata s izložbe autora Mirene Škarić, Davorke Tumpić te Noela Šurana zakazano je za petak 29. svibnja u 18h. Izložbu u Urbanom centru Grada Šibenika možete posjetiti između 29. - 31. svibnja. Projekt je u nastao u ko-produkciji Ministarstva kulture i Hrvatskog dizajnerskog društva uz podršku organizatora festivala.

Više o programu festivala i svim pratećim događanjima: http://www.tastethemediterranean.eu/program


Hungry Designers je izložba dizajnerskih projekata na temu gastronomije u turizmu na kojoj svoje radove predstavlja dvadesetak hrvatskih dizajnera i dizajnerskih timova. Kustoska koncepcija izložbe proizašla je iz platforme Design Tourism, koja cilja povezati dizajn i dizajnersku struku sa sektorom turizma, a u ovoj prilici fokus je stavljen na autentičnu domaću gastronomiju, na dizajn hrane, recepata, produkata te scenarija pripreme hrane.

Unutar niše dizajna u turizmu, izložba Hungry Designers podcrtava njegov gastronomski potencijal. Projekti koji će biti predstavljeni na izložbi propituju stereotipe vezane za hranu, reinterpretiraju tradicijske načine pripreme hrane te nove oblike konzumiranja hrane i promišljanja gastronomske ponude, kroz dizajn proizvoda, scenarija i usluga. Izložba je dosad bila pokazana u sklopu Dana D u Zagrebu, u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji, te na Vienna Design Weeku 2013.

Kustosice projekta su Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, a dizajneri i dizajnerski timovi čiji proizvodi čine izložbu su Ana Rimac, Filip Havranek i Kristina Lugonja, Ivan Dorotić i Luka Borčić, Nikola Radeljković i Igor Zanzerović, Vlatka Leskovar, Branimir Paškvan, Manufakturist, Oaza, Sonda, Noel Šuran i Davorka Tumpić, Đurđa Prettyface i Vedran Klemens, Superstudio 29 te Mirna Raduka i Karmen Kolombo.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook