Počinje Tjedan dizajna Zagreb!

Objavljeno: 08.05.2015.

Od 8. do 16. svibnja u Kući za ljude i umjetnost Lauba održat će se drugi Tjedan dizajna Zagreb. Tijekom osam dana okuplja najbolje dizajnere, kreativce, gospodarstvenike, organizacije koje se bave kreativnim industrijama, kao i sve one koji su zainteresirani za dizajn. Raznoliki programi i sadržaji Tjedna dizajna pokazat će kako dizajn oblikuje materijalnu kulturu, svakodnevni život i naš svijet kao potrošača, a istovremeno kako utječe na naše živote kroz razvijanje vizualne kulture i osnovnih estetskih osjetila i sudova.

Glavni program Tjedna dizajna 2015. baziran je na više podprograma: auto®, Produkteka, Konferencija kulturnih i kreativnih industrija (KIKI), Dani društvenih inovacija (DIDI), Connector – prva konferencija o 3D i VFX-u te #tdzg EDUkativnog programa. Uz glavni program održat će se i prateća događanja poput Behance Portfolio Reviews #7, “Aks Me Anything” stručnih konzultacija, projekcija filmova, modnih revija, meetupa, zabavnog programa i sl. Prvi Tjedan dizajna privukao je preko 4.000 posjetitelja kojima se predstavilo 217 govornika, izlagača, predavača i voditelja radionica iz cijeloga svijeta.

U sklopu ovog događanja održat će se i Izložba hrvatskog namještaja, u organizaciji Hrvatske gospodarske komora – Grupacije proizvođača namještaja te Odjela za dizajn Sektora za industriju HGK sa Zajednicom za industrijski dizajn u suradnji s tvrtkom Scuderia Zagreb. Izložba hrvatskog namještaja smještena je na 1000 četvornih metara galerijskog prostora Laube. Cilj je predstavljanje renomiranih hrvatskih proizvođača i dizajnera namještaja. Izložene su najnovije linije ili pojedinačni komadi namještaja, nastali kao produkt uspješne suradnje proizvođača, dizajnera i razvojnih timova.

DIN Novoselec, Spin Valis, DI Čazma, Era grupa i Cunae predstavljaju ekološki namještaj od cjelovita drva za dnevne boravke, blagovaonice te spavaće i dječje sobe. Izlagat će i Artisan, i to kao gost proizvođač iz BiH. Sven namještaj i Inkea predstavljaju moderne i funkcionalne linije namještaja za kuhinje, dnevne boravke i spavaće sobe. Aquaestil, pak predstavlja najnoviji kupaonski namještaj od kompozitnog materijala, Bernarda udobne i ergonomske krevete, Drvo trgovina razigrane modularne elemente, Prostoria ojastučeni i popratni namještaj za dnevne boravke prepoznatljiva dizajna i multifunkcionalnosti, a Intera namještaj višestruko nagrađivanih dizajnera. U sklopu izložbe održavaju se i promocije novih proizvoda s potpisom autora i studija Brigada, Data by Despot, Rustica Moderna, Stipe Marasović, Filip Gordon Frank. Zajednica za industrijski dizajn i ove godine predstavlja izvrsne samoinicirane prototipove te serijske proizvode koje potpisuju: Ivana Cvetković Lakoš, Jurica Huljev, Tea Janković, Ksenija Jurinec, Željka Kavran, Ada Kezić, Jakov Šrajer, Zrinka Nedeljković, Robert Štimec, Zoran Šunjić, Ines Vlahović i Ana Župić.

Više o programu pročitajte na službenoj stranici manifestacije: http://tjedandizajna.com/2015/

Detaljan raspored događanja pronaći ćete ovdje: http://tjedandizajna.com/2015/program/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook