[d]razgovor: Dizajner u oglašivačkoj industriji

Objavljeno: 27.04.2015.

U utorak, 28. 4. u 19 sati HDD galeriji održat će se razgovor na temu DIZAJNER U OGLAŠIVAČKOJ INDUSTRIJI. Razgovor je dio popratnog programa izložbe Zvonko Beker i poslijeratna ekonomska propaganda, a u njemu će sudjelovati GORAN MARTIN ŠTIMAC, DAVOR BRUKETA, BRANIMIR LAZANJA, te kustosi izložbe MARKO GOLUB i KORALJKA VLAJO.

Uz osvrt na povijesni kontekst poslijeratne ekonomske propaganda u kojem se razvijala karijera dizajnera i ilustratora Zvonka Bekera, u [d]razgovoru ćemo pokušati sagledati slične teme koje su nam se nametnule pri realizaciji ove izložbe, ali iz današnjeg rakursa, kao što su – pozicija i autorski integritet dizajnera koji rade unutar oglašivačke industrije nekad i danas; kvalitativna percepcija radova iz područja korporativnog oglašavanja od strane javnosti i struke; prednosti i nedostaci rada u reklamnim agencijama; primjeri agencija na čijem su čelu kreativci / dizajneri; kapaciteti manjih dizajnerskih studija za realizaciju kompleksnih oglašivačkih kampanja, itd.

Gosti sugovornici su:


Davor Bruketa - grafički dizajner/ kreativni direktor koji je zajedno s partnerom Nikolom Žinićem uspio izgraditi vrlo uspješnu kreativnu reklamnu agenciju svjetskog renomea

Branimir Lazanja - grafički dizajner (studio Najlon), idejni osnivač i organizator prvih izdanja Sudnjeg dana, nezavisnog festivala kreativnih komunikacija, pokrenutog s ciljem promicanja autorstva u dizajnu i oglašavanju.

Marko Golub i Koraljka Vlajo - kustosi izložbe „Zvonko Beker i poslijeratna ekonomska propaganda“

Goran Martin Štimac, grafički dizajner s višegodišnjim iskustvom rada u reklamnoj agenciji, ovog puta i u ulozi moderatora razgovora.


Više o izložbi pročitajte ovdje.ZVONKO BEKER I POSLIJERATNA EKONOMSKA PROPAGANDA
10. – 24. 4. 2015.

Kustosi izložbe: Marko Golub & Koraljka Vlajo
Grafički dizajn: Karla Paliska
Dizajn postava: Tvrtko Bojić
Tehnički postav: Branko Bačun
Sponzori tiska: Cerovski print boutique, Ars kopija

HDD galerija / Hrvatsko dizajnersko društvo
Boškovićeva 18, Zagreb

pon – pet 10 – 20h
subotom 10 – 15h
www.dizajn.hr

Program HDD galerije podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb. Projekt je sufinanciran sredstvima zaklade Kultura nova. Zahvaljujemo Marti i Zvonimiru Bekeru, te Muzeju za umjetnost i obrt.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook