'Post traumatic stress design' - predavanje Nikole Radeljkovića na Studiju dizajna

Objavljeno: 13.04.2015.

U sklopu ciklusa predavanja i prezentacija srijedom na Studiju dizajna, ove će se srijede, 15. 4. u 18 sati, održati predavanje produkt dizajnera Nikole Radeljkovića iz kolektiva Numen na temu "PTSD - Post Traumatic Stress Design"

O predavaču:

Nikola Radeljković
je član i suosnivač dizajnerskog kolektiva Numen/ForUse koji uz njega sačinjavaju Sven Jonke i Christoph Katzler. Ovaj hrvatsko-austrijski dizajnerski kolektiv radi na području scenografije, produkt dizajna, dizajna interijera i instalacija. Inicijalno produkt dizajeri, oblikovali su produkte za neke od najpoznatijih svjetskih proizvođača dizajnerskog namještaja. Od 2004. projekti­raju kazališne scenografije, surađujući uglavnom s redateljima Tomažem Pandurom i Aleksan­drom Popovskim. U suradnji sa zagrebačkom Interom osnovali su prvi dizajn brand namještaja u Hrvatskoj, Element. Od 2005. projektiraju interijere i dizajn javnih prostora surađujući s arhitektonskim studijima 3LHD i Imarea od kojih su najznačaj­niji integralni dizajn splitske Rive i prvi design hotel u Hrvatskoj – Lone, te interijer sjedišta novinske kuće Oesterreich u Beču. Od 2008. dizajniraju objekte i koncepte bez unaprijed definirane funkcije, što rezultira projektima Numen-light, Tape, Net, String,Tuft i Blow-up. Paralelno s ovim notornim projektima, grupa osvaja više međunarodnih nagrada za projekte na području industrijskog dizajna i scenografije.

O predavanju:

Koliko je dizajnerski poziv traumatičan i što su posljedice tih traumi?

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook