Dizajnerska početnica: Boje razgovaraju

Objavljeno: 25.03.2015.

U subotu 28. ožujka 2015. s početkom u 10 sati će se održati radionica za djecu nižih razreda osnovnih škola pod nazivom Boje razgovaraju. Radionicu će voditi dizajner Mario Petrak.

O radionici:
Radionica je zamišljena kao nastavak radionice “Točka, linija, ploha”, a namijenjena je nižim razredima osnovne škole. Kroz kratke vježbe djeca će otkriti da iako boju definiramo kao čvrsti fizički pojam, u vizualnim komunikacijama je ona relativan pojam. Rijetko kada boju doživljavamo samo kroz fizičku komponentu - naš doživljaj boje ovisi o okruženju u kojem je promatramo. Uočavamo da se naš doživljaj boja stalno mijenja. Uočavamo da boje međusobno razgovaraju.

O voditelju:
Mario Petrak je diplomirani dizajner i kreativni direktor u Petrak-Žaja studiju. Nakon više od petnaestak godina aktivnog bavljenja strukom, radova izloženih na brojnim izložbama u Hrvatskoj i objavljivanih u stručnim časopisima i publikacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, želi se posvetiti educiranju drugih i prenošenju stečenog znanja i iskustva na mlade. Smatra da je u današnje doba u kojem dominiraju vizualne poruke, podučavanje i razumijevanje osnovnih principa vizualnih komunikacija temelj svake ozbiljne naobrazbe.

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme: 28.03. 2015., 10:00 - 12:30
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
* ukoliko radionicu pohađa dijete iz iste obitelji, cijena je 40 kn po djetetu
Uzrast: 1.-4. razreda osnovne škole
Rok prijave: 27.03.2015. do 15 sati na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

Program radionica kao i vijesti iz područja dizajna za najmlađe možete pratiti na facebook stranici Dizajnerske Početnice

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook