Dizajnerska početnica // Prikaži priču

Objavljeno: 20.01.2015.

U subotu, 24. siječnja 2015. s početkom u 10 sati održat će se radionica za djecu nižih razreda osnovnih škola pod nazivom PRIKAŽI PRIČU. Radionicu će voditi dizajnerica MATEA BRONIĆ.

o radionici:

Kako dizajnirati narativnu kompoziciju u prostoru koja vješto predočava priču? Kojim sve izražajnim sredstvima možemo prenijeti karakter likova? Kako kombinacija boja, tekstura i oblika kreira raspoloženje? Čitajući na glas priču I. B. Mažuranić - "Lutonjica Toporko i devet župančića" djeca će s voditeljicom izdvojiti glavne likove i scene u priči, odrediti ključne pojmove koji ih opisuju, te upotrebom dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih elemenata dizajnirati prostor nekompozicije tri prizora priče.

Cilj radionice je:
- razvoj asocijativnog promišljanja kroz vizualizaciju ključnih elemenata priče
- razvoj dijaloga među djecom uz isticanje najvažnijih i najsnažnijih karakteristika likova i scena
- praktičan rad u grupi kroz apstraktnu vizualizaciju dogovorenih pojmova - upoznavanje s osnovama kompozicije

o voditeljici:


Matea Bronić stekla je 2010. godine diplomu magistre dizajna na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U svom radu Matea kombinira znanja iz vizualnih komunikacija s produkt dizajnom razvijajući novu tipologiju kod predmeta. U posljednje dvije godine njezini radovi izlagani su na bijenalnim izložbama dizajna u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, kao i na sajmovima dizajna u Milanu (Ventura Lambrate 2012, Salone Satellite 2011), Parizu (Croatie, la voice, Paris Design Week), Beču (Blickfang, MAK, Vienna Design Week), Skopju i Sofiji. Profesionalni je član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18

vrijeme: 24.01.2015., 10-12:30

kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna*

* ukoliko radionicu pohađa dijete iz iste obitelji (brat, sestra), cijena je 40 kn po djetetu

Uzrast: 1. - 4. razreda osnovne škole

Rok prijave: 23.01.2015. do 16 satiProgram radionica kao i vijesti iz područja dizajna za najmlađe možete pratiti na facebook stranici Dizajnerske Početnice

Maja Subotić
voditeljica projekta Dizajnerske početnice

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook