Type Directors Club New York - Typography 23

Objavljeno: 27.09.2007.

U prostorijama Doma likovnih umjetnika predstavljena je 48. godišnja izložba Type Directors Cluba iz New Yorka pod nazivom TYPOGRAPHY 23.

Od 20. do 30. srpnja 2004.g. u prostorijama Doma likovnih umjetnika predstavljena je 48. godišnja izložba Type Directors Cluba iz New Yorka pod nazivom TYPOGRAPHY 23 gdje su se mogli razgledati i radovi hrvatskih dizajnera:
Arkzin / Dejan Kršić, Dejan Dragosavac Rutta
Studio Cavarpayer / Ira Payer, Lana Cavar, Narcisa Vukojević
Sensus Design Factory / Nedjeljko i Kristina Špoljar

Riječ je o izboru od 156 najboljih radova iz cijeloga svijeta s područja tipografije primijenjene u područjima grafičkog dizajna, oglašavanja i novih medija (web, interaktivne tehnologije). Type Directors Club od 1946. godine slijedi tradiciju prepoznavanja najbolje tipografije, tako da sama izložba pripada najprestižnijim događajima te vrste na svijetu. Radovi su odabir žirija cijenjenih svjetskih tipografa i dizajnera okupljenih oko Type Directors Cluba.

Članovi žirija Typography 23:
Peter Ban, Mirko Ilić, Marion English Powers, Sarah Nelson, George Tscherny, Kurt Weidermann i Allison Williams

Za selekciju 48. godišnje izložbe TDC-a New York bilo je prijavljeno 2350 radova iz 23 zemlje.

Nakon predstavljanja izabranih radova u New Yorku, izložba tradicionalno putuje svjetskim gradovima, kao vrhunski kulturni događaj. Iako se održava već 49 godina, ovo je bio njezin prvi dolazak u Hrvatsku.

Izložbu u Zagrebu je organiziralo Hrvatsko dizajnersko društvo i VIZUM - Udruga za promicanje vizualne kulture i vizualnih komunikacija.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook