Predavanje Borisa Ljubičića "Kvadrat i krug" u Muzeju za umjetnost i obrt

Objavljeno: 13.01.2015.

U četvrtak, 15. siječnja 2015., u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se predavanje Borisa Ljubičića pod nazivom "Kvadrat i krug".

Istoimena izložba Borisa Ljubičića, svojevrsni pregled njegovog dosadašnjeg djelovanja u području dizajna, otvorena je u Muzeju za umjetnost i obrt još do 1. veljače 2015.

Boris Ljubičić jedan je od najznačajnijih hrvatskih grafičkih dizajnera, čiji radovi već četrdeset godina definiraju domaći vizualni prostor. Izuzetno aktivan autor, Ljubičić je višestruko nagrađivan u gotovo svim područjima dizajna vizualnih komunikacija – od vizualnih identiteta, plakata, knjiga, dizajna za elektronske medije do dizajna ambalaže. Tijekom karijere ostavio je neizbrisiv trag u vizualnom određenju najrazličitijih aspekata hrvatske kulture i društva.

„Za nekog tko je na glasu kao međunarodni majstor plakata, Boris Ljubičić iznenađujuće se uporno i uspješno bori protiv forme plakata… rastače mu format; plakat koji je umalo imenjak ove izložbe – Volim kvadrat i krug – oduzima mu dvodimenzionalnost, a plakat Čitaj između redaka relativizira svrhu vlastitog postojanja (barem prema onoj postavci da plakat mora biti čitljiv izdaleka)“.
Koraljka Vlajo, iz deplijana izložbe Kvadrat i krug

Više o izložbi pročitajte ovdje.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook