Nova edicija Zidnih novina: EROS & POLIS

Objavljeno: 18.11.2014.

Projekt Zidne novine, koji je pokrenula multimedijalna umjetnička skupina Bacači sjenki, privukao je i interes mladih dizajnera sklonijih istraživačkom načinu djelovanja, pa su tako prethodnu ediciju potpisale Barbara Majnarić i Karla Paliska, a novu upravo realizira dizajner, kritičar i naš česti suradnik Bojan Krištofić u koautorstvu s Majom Čuljak.

Nova edicija Zidnih novina Bacača sjenki uskoro će osvanuti na već dobro znanih osam lokacija u Zagrebu na kojima su se nekada nalazili Kinotekini sandučići. Autori Maja Čuljak i Bojan Krištofić bacili su se na izazovnu i provokativnu, vječnu temu erotike i seksualnosti koju su tražili po ulicama, trgovima, parkovima i ostalim javnim prostorima grada Zagreba. Homo i hetero, popularno i elitno, bijedno i luksuzno, sakralno, profano, ulično, šumovito... Poetičnost erosa i polisa u obzir uzima sve, te grafički obrađuje usmena i literarna sjećanja o mjestima ljubavi u Zagrebu.

Tako će erotika i seks iz kaslića Bacača sjenki grijati jesenske dane počevši s otvorenjem Eros i polis edicije Zidnih novina na Britancu u utorak, 18. studenoga 2014 u 21 sat. Zagrijavanje se nastavlja u Pepermintu gdje ćete Bojana i Maju te ekipu Bacača moći suočiti sa svojim (seksualnim) željama i pozdravima. Tu ćete kao DJ-a sresti i Marija Kovača čije eros playliste zagrebački polis najviše voli, Sex on the Beach na akciji i mnogo dobre zabave i veselja. A kako Mario voli kviz, njegova će vam ekipa postaviti interesantna pitanja, a vi ćete svojim odgovorima moći nešto i osvojiti. Glavna nagrada vođi kvizaškog teama je mjesec dana tečaja S-faktora kod Ines Cokarić, a utješne paketiće osmislile su cure iz shopa Positive Vibrations LIngerie and Love Toys.

Zainteresirani se za popis mogu javiti na e-mail adresu zaanjupletikosa@gmail.com. Upad u Pepermint kreće od 21.00, a beskrajnu zabavu omogućuju vam Mario Kovač i Sex on the Beach.

O projektu Zidne Novine (ZN):
Zidne Novine započete su 2006. u 7 izloga/kaslića nekadašnje Hrvatske Kinoteke kao neposredni komunikacijski kanal - prozor nevidljivog dijela istraživačkog umjetničkog urbanog projekta “Bilježenje grada/Bilježenje vremena”. Namjera projekta BG/BV bila je da nanovo promisli materijalnu i ne materijalnu urbanu baštinu te iznađe načine njezinog čuvanja i upotrebe. Od 2010. prerasle su u samostalni intermedijalni projekt istraživanja urbanog hiperteksta - ZAGREB PARAFERNALIJE. Edicije Zidnih Novina izlažu se u 8 ormarića/kaslića za program/plakate nekadašnje Hrvatske Kinoteke koji se uglavnom nalaze u širem centru grada Zagreba. Svake godine žiri stručnjaka izabire do 5 edicija (sadržajno povezanih i oblikovanih umjetničkih radova za tih 8 kaslića-ormarića) ili prijedloga edicija umjetnika i umjetničkih timova iz cijelog svijeta. Predloženi i izabrani radovi mogu biti dio istraživačkog procesa ili rezultat već završenog istraživačkog procesa i osmišljenog umjetničkog koncepta. Zidne Novine vidljivi su dio kontinuiranog istraživanja Bacača Sjenki o promišljanju grada, javnom i privatnom prostoru, urbanitetu, suživotu i identitetu.

Više: http://zidnenovine.blogspot.com/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook