ARTOMAT – Natječaj za izlaganje i/ili prodaju umjetničkih predmeta

Objavljeno: 04.11.2014.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika iz Zagreba otvara natječaj za izlaganje i prodaju umjetničkih predmeta na 5. artOmat-u. Prijave se primaju do 23.11.2014.

OPĆI DIO

Sajam će se održati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtva fašizma 16, Zagreb u razdoblju od 12. do 21. prosinca 2014. godine. Otvorenje sajma održat će se u petak, 12. prosinca u večernjim satima. Ostale dane sajam će biti otvoren svakodnevno od 12:00 do 19:00 sati.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI

Natječaj je otvoren za profesionalne likovne umjetnike, slikare, kipare, grafičare, dizajnere svih smjerova, primijenjene umjetnike, fotografe, obrtnike i sve kreativce čiji radovi nastaju u ograničenim serijama (slike, skulpture, keramika, odjeća, nakit, igračke, modni dizajn, tekstilni dizajn, produkt dizajn, re-dizajn i ostalo) te se po svojim specifičnostima u ideji, radnom procesu, završnom obradom, kvalitetom te u konačnosti po konceptu razlikuju od konvencionalne ponude. U procesu žiriranja upravo će te kategorije biti ključne: specifičnosti rada i izvedba (od ideje do realizacije). Na ovaj se natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani (nije potrebno biti član HDLU-a).

PROSTORNE ODREDNICE

Autor ili grupa autora mogu urediti prostor namijenjen za izlaganje i prodaju umjetničkih predmeta:
• površine 3×3 metra uz naknadu od 900,00 kuna (PDV je uključen u cijenu)
• površine 3×5 metra uz naknadu od 1.100,00 kuna (PDV je uključen u cijenu)

Površine 3×3 i 3×5 metra su u kružnom prostoru.

Autor ili grupa autora prostor za izlaganje uređuju sami. Također, trebaju sami osigurati opremu za izlaganje, osobu za čuvanje i prodaju umjetnina. Predmeti se preko noći mogu pohraniti u prostoru galerije koja se zaključava. Svi izlagači dolaze u isto vrijeme (pola sata prije otvaranja sajma) i odlaze u isto vrijeme nakon zatvaranja sajam. Međutim ukoliko dođe do oštećenja ili gubitka, odgovornost snose autori sami. Sav prihod od prodaje ide izravno autorima. Autori samostalno uređuju načine i metode naplate svojih proizvoda, u skladu s zakonskim odredbama. Svakom autoru ili grupi autora dodijelit će se 1 stolac za prostor veličine 3×3 metra ili 2 stolca za prostor veličine 5×3 metara. Poziciju za izlaganje u prostorijama Doma HDLU-a autori ne biraju sami, već im je dodjeljuju dizajneri prostora.

ZA ČLANOVE HDLU-a

Članovi HDLU-a (s podmirenom članarinom, prema odredbama Statuta HDLU-a) mogu se prijaviti za izlaganje na HDLU štand koji je besplatan. Kvota izlagača na HDLU štandu je ograničena zbog čega će sve prijave HDLU članova proći stručno žiriranje. Svi zainteresirani HDLU članovi u online prijavi obavezno moraju naznačiti da se prijavljuju na HDLU štand.

POSTUPAK PRIJAVE

1. Ispuniti i poslati online prijavu zaključno s 23. studenog 2014. Online prijavnica nalazi se OVDJE
2. Nakon slanja prijave, potrebno je poslati 6 fotografija radova na adresu e-pošte: artomat.hdlu@gmail.com s naznakom predmeta: „ZA NATJEČAJ – artOmat”. IME I PREZIME pošiljatelja fotografija treba biti jednako IMENU I PREZIMENU prijavitelja u online prijavnici.

Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

PROCES SELEKCIJE

Sve prijave prolaze stručno žiriranje, nakon kojeg će autori i skupine autora e-poštom biti obaviješteni o rezultatima do 30. studenog 2014.

Svi odabrani izlagači prije ulaska u prostor potpisuju Ugovor o izlaganju.

Za sva pitanja obratite se e-poštom: artomat.hdlu@gmail.com

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook