Natječaj za dizajn vizualnog identiteta grada Varaždina

Objavljeno: 19.09.2007.

Grad Varaždin u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom raspisao je natječaj za vizualni identitet grada - "Varaždin - grad kao brand".


Natječajna dokumentacijaRezultati natječaja
Na sjednici održanoj 04. svibnja 2006. u Zagrebu, Ocjenjivački sud u sastavu
Stipe Brčić (predsjednik), Ira Payer, Davor Bruketa, Branka Tropp i dogradonačelnik grada Varaždina, mr. Ivan Mesek donio je jednoglasnu odluku o nedodjeljivanju nagrada na Natječaju za vizualni identitet grada Varaždina te se u skladu s tim natječaj proglašava poništenim.

Obrazloženje Ocjenjivačkog suda
Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih natječajnih radova, Ocjenjivački sud konstatira da se ukupna ocjena natječajnih radova može opisati kao nezadovoljavajuća u smislu kreativne ambicije, inovativnosti te komunikativnosti u skladu s propisanim smjernicama strateškog pozicioniranja grada Varaždina. Pristigli radovi nisu adekvatno odgovorili na postavljeni zadatak, koji je sugerirao promišljanje novog vizualnog identiteta kao suvremenu grafičku interpretaciju povijesnih elemenata identiteta i ohrabrivao dizajnere na istraživanje, analizu i hrabru intervenciju u uvriježeno poimanje identiteta grada Varaždina kao grada-muzeja.
Ocjenjivački sud jednoglasno je zaključio da niti jedan od radova nije u potpunosti udovoljio zahtjevima projektnog zadatka i nije se nametnuo kao osnova potencijalnog stručno projektiranog i visokokomunikativnog sustava vizualnog identiteta grada Varaždina, koji bi trebao postati kvalitetna vizualna podloga ukupnoj strategiji razvoja grada.
U skladu s tim, niti jedan od pristiglih radova ne preporuča se za razradu ili realizaciju.
Ocjenjivački sud takodjer je bio jednoglasan u zaključku da niti jedan od pristiglih prijedloga ne udovoljava zahtjevima projektnog zadatka u onoj mjeri koja je nužan preduvjet za dodjeljivanje druge, odnosno treće nagrade.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook