Dizajnerska početnica: Glazbena olovka

Objavljeno: 08.09.2014.

Nakon tromjesečne pauze, kreće nova sezona Dizajnerske početnice, subotnjih radionica za djecu koje organiziramo u prostoru HDD galerije HDD. U subotu, 13. rujna 2014. s početkom u 10 sati održat će se radionica za djecu nižih razreda osnovne škole pod nazivom GLAZBENA OLOVKA. Radionicu će voditi dizajnerica MAJA MATAS.

Radionica je posvećena vizualiziranju audio sadržaja. Mali dizajneri će kroz predavanje, igru i kreativne zadatke naučiti kako vizualno prikazati ono što čuju, različite vrste glazbe, melodiju i tekst. Sudionici imaju mogućnost izraziti svoju maštu i naučiti koristiti grafički dizajn kao sredstvo izražavanja i vizualiziranja sadržaja.

o voditeljici:
Maja Matas magistrirala je produkt dizajn na Studiju dizajna, doktorantica je na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Osnivačica je dizajn studija Mint pod čijim imenom djeluje u domeni produkt dizajna i dizajna vizualnih komunikacija, s trenutnom adresom u Ljubljani. Aktivna je u glazbenoj industriji kroz event management i PR.

Za potvrdu sudjelovanja na radionici potrebno je prijaviti se na mail adresu dizajnerskapocetnica@dizajn.hr. Broj sudionika je ograničen.

Mjesto održavanja: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme održavanja: 13.9.2014. od 10-12:30 sati
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Uzrast: djeca nižih razreda osnovne škole
Rok prijave: 12.9.2014. do 15 sati


--

Cilj radionica je upoznati djecu s osnovama vizualne kulture i njezinom utjecaju te važnosti za svakodnevni život kroz realizaciju jednog dizajnerskog projekta, odnosno kreativnog procesa. Radionice potiču djecu na kreativno razmišljanje i umjetničko izražavanje, konceptualno promišljanje konkretnih zadataka, uvažavanje ograničenja i okolnosti te razvijanje vizualne pismenosti i sposobnosti opažanja neobičnog, nestandardnog i poetskog u svakodnevici. Kako bismo omogućili mladima da razvijaju svoj kreativni potencijal potrebno je razviti senzibilitet prema vizualnoj kulturi. Cilj projekta je stvaranje svijesti o potrebi te senzibiliziranje mladih za vizualne sadržaje (dizajna, arhitekture, likovnih umjetnosti, ...) koji se ne događaju isključivo kroz mehanizme školstva. Osnovna ideja je mladima dati mogućnost da rade s profesionalcima te naposljetku svoje viđenje mogu predstaviti na zajedničkoj izložbi.

Maja Subotić
voditeljica projekta Dizajnerske početnice
Hrvatsko dizajnersko društvo

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook