Dizajnerske početnice na Danu D!

Objavljeno: 27.05.2014.

U sklopu EDU programa ovogodišnjeg Dana D, u bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87 održat će se tri radionice za osnovnoškolsku djecu, koje se organiziraju u okviru Dizajnerskih početnica HDD-a. Pozivamo sve zainteresirane roditelje da prijave sudjelovanje svoje djece do 26. svibnja!

Granice prostora oko mene

Granice prostora oko mene

Granice prostora oko mene

Granice prostora oko mene

Bezpravila

Bezpravila

Bezpravila

Bezpravila

Prijave se zaprimaju za sljedeće radionice:

Ida Loher i Davorka Perić / JAVNI PROSTOR - OSOBNI PROSTOR / 10.30 - 13.30 h

Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva, Maja Dražina, Olja Ivanović, Konstantina Kralj, Ivana Lukenda i Tomislav Soldo / GRANICE PROSTORA OKO MENE / 10.00 - 12.00 h

Josip Vaneš (Josipa Tadić i Vanessa Šerka) / BEZPRAVILA / 10.00 - 12.00 h

Radionica JAVNI PROSTOR – OSOBNI PROSTOR bavit će se istraživanjem osobnog doživljaja javnog prostora – proučavat ćemo što opažamo u javnom prostoru, koje njegove karakteristike su nam važne, kojom brzinom se krećemo u nekim dijelovima, gdje se i koliko dugo zaustavljamo.

Iskustva će se bilježiti fotografijama i crtežom, a na kraju sažeti filmom kako bi interpretirali trajanje pogleda u određenom prostoru i zabilježili vrijeme koje provodimo na pojedinom mjestu. Na radionicu je potrebno donijeti fotoaparat ili mobitel te kabel kojim će se fotografije prenijeti u računalo.

Voditeljice: Ida Loher i Davorka Perić (OPA)
Broj polaznika: do 15, od 10 do 15 godina


Radionica za djecu GRANICE PROSTORA OKO MENE nadovezuje se na teme obrađene u novoizašlom arhitektonskom priručniku za osnovnoškolski uzrast Prostor oko mene. Glavni cilj radionice (i priručnika) je kreativnim radom potaknuti djecu na bolje razumijevanje izgrađene okoline.

Ideja radionice je s djecom istražiti granicu između unutarnjeg i vanjskog izgrađenog prostora te promisliti i osmisliti njihove funkcije (prolazak zraka, svjetla, zvuka, vizura, osoba) i izgled (oblik, veličinu, boju, teksturu). Radni model pritom je kartonska kutija velikog formata u kojoj se izrezuju / zasijecaju otvori, a radni materijal je reciklirana ambalaža (prvenstveno na bazi kartona i plastike), boje i ljepilo. Uz percepciju vanjskog izgleda, veličina modela dozvoljava ulazak u unutrašnjost kutije te analizu karaktera prostora koji nastaje. Završni model ostao bi kao izložbeni artefakt za posjetitelje Dana D. Na radionici bismo izložili i plakat o priručniku Prostor oko mene, te svakom polazniku poklonili po primjerak.

Voditelji: Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva, Maja Dražina, Olja Ivanović, Konstantina Kralj, Ivana Lukenda i Tomislav Soldo.
Broj polaznika: 10, od 8 do 15 godina

Vrijeme održavanja: nedjelja, 1. 6. od 10 do 14 sati


Naše mišljenje je da se djeca igraju manje na način na koji smo se mi igrali u njihovim godinama. Neprestano su ispred računala i “gadgeta” i nisu svjesna razlika između tih i nekadašnjih načina zabave, te ćemo im kroz radionicu BEZPRAVILA dati priliku da to iskuse. U prvoj fazi postojat će pravila po kojima ćemo izrađivati nacrte na računalima, a potom ih printati, dok u drugoj fazi počinje rad bez pravila, odnosno igra. Tada zajednički kombiniramo, bojimo i dovršavamo naše radove.

Rezultat radionice bi trebao dati odgovor koji je način igre djeci zanimljiviji!

Voditeljice: Josip Vaneš (Josipa Tadić – studentica dizajna i Vanessa Šerka – diplomirana dizajnerica s iskustvom rada s djecom i tinedjžerima)
Broj polaznika: 12, od 7 do 12 godina

Vrijeme održavanja: nedjelja, 1. 6. od 10 do 14 sati

Prijave na sve početnice primaju se do 26. svibnja na info@dan-d.info. U subjekt poruke upišite ‘Prijava_naziv radionice’, a u tekst poruke upisati osnovne podatke o sebi, odnosno o svom djetetu: ime i prezime, broj mobitela i dob/razred.

POWERED BY ISKON

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook