Međunarodni natječaj: DESIGN (DIS)ABILITY

Objavljeno: 21.04.2014.

Ljubljanska inicijativa RogLab, u suradnji s udrugom YHD - Association for Theory and Culture of Handicap, raspisuje međunarodni natječaj DESIGN (DIS)ABILITY, posvećen dizajniranju predmeta i pomagala namijenjenih osobama s invaliditetom, posebno onima u invalidskom kolicima. Rok za prijavu radova je do 16. svibnja 2014. godine, a otvoren je za sve zainteresirane dizajnere i dizajnerske grupe.

Konkretno, riječ je o dizajniranju estetski, odnosno modno artikuliranih dodataka za osobe s invaliditetom. Većina pomagala dostupnih osobama s invaliditetom na današnjem tržištu još uvijek je samo utilitarna - ili uopće nisu izvorno namijenjena invalidima ili su dizajnirana isključivo kao medicinski uređaji. Stoga ovaj natječajni poziv ne podrazumijeva samo tipičnu medicinsku opremu ili sportska pomagala, nego je u potrazi za suvremeno dizajniranima, vizualno atraktivnima, modernima i korisnim modnim dodacima koji su istodobno funkcionalno i estetski zadovoljavajući.

Rok za prijavu: 16. svibnja 2014.

Natječaj je otvoren za: sve zainteresirane dizajnere i dizajnerske grupe

Nagrade: 1.000 i 300 eura novčane nagrade za prvonagrađene i drugonagrađene autore, te treća materijalna nagrada u vrijednosti od 200 eura. Tekstilni materijal donira tvrtka i tekstilna trgovina Svet Metraže. Svim nagrađenim dizajnerima također će se omogućiti praksa u samostalnom rukovanju tehnologijom koju ustupa organizator natječaja, kao i članstvo u RegLab-u.

Stručni žiri:  Sanja Grcić, Udruga SOTO; Špela Šubic, Muzej arhitekture i oblikovanja (MAO); Klaudija Poropat, YHD – Association for Theory and Culture of Handicap; Tea Pristolič, RogLab; Nejc Stupan, RogLab

Dodatne informacije: sva potrebna dokumentacija može se pronaći ovdje. Pitanja vezana uz natječaj možete slati na: info@roglab.si, i to do 23. travnja 2014. Odgovori na pitanja bit će objavljeni na web stranicama RogLab-a najkasnije do 28. travnja 2014.

Tekst je prenesen iz press materijala natječaja.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook